• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Beleggingspand kopen? Dit MOET u lezen over passieve sleutel-op-de-deur formules

Beleggingspand kopen? Dit MOET u lezen over passieve sleutel-op-de-deur formules

min leestijd

beleggingspand kopen verplicht leesmateriaal over passieve sleutel op de deur formules

Een beleggingspand kopen om uw spaargeld meer te doen renderen met weinig risico… Het klinkt vanzelfsprekend als muziek in de oren voor vele gefrustreerde spaarders.

Maar hoe begint u nu eigenlijk het best met investeren in vastgoed?

Er zijn talloze opties beschikbaar alsook diverse soorten eigendommen.

Wat u het beste kiest, hangt af van uw persoonlijke wensen alsook van uw risico- en stresstolerantie.

Hieronder ontdekt u waarom beginnen met vastgoed interessant kan zijn met behulp van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed inclusief passieve verhuurformule.

Onderaan deze pagina maakt u tot slot ook kennis met enkele aantrekkelijke kant-en-klare beleggings­panden te koop met zorge­loze verhuur­garantie.

[VIDEO] Samenvatting Beleggingspand kopen: Sleutel-op-de-deur formulesIs een be­leggingspand kopen via een sleutel-op-­de-deur verhuur­formule een sprookje?

is een beleggingspand kopen via sleutel op de deur verhuurformule een sprookje

Sleutel-op-de-deur verhuur­panden lijken tegenwoordig steeds vaker onder de aandacht te komen. Hierbij duikt steeds opnieuw dezelfde vraag op:

Passief beleggen in een kant-en-klare opbrengsteigendom lijkt te mooi om waar te zijn. Waar schuilt er een addertje onder het gras?

Het antwoord op deze vraag? Nee, sleutel-op-de-deur beleggings­panden zijn niet te mooi om waar te zijn.

Maar als dat zo is, waarom koopt dan niet iedereen gewoon passief verhuur­vastgoed?

Inderdaad, niet iedereen is fan van dit soort passief beleggen in vastgoed. Hiermee willen we niet gezegd hebben dat er een addertje onder het gras schuilt.

Maar er zijn genoeg redenen waarom niet iedere particuliere belegger een sleutelklaar beleggingspand wenst te kopen.

Er is ook een belangrijke waarschuwing met betrekking tot passieve vastgoedinvesteringen die we uitdrukkelijk wensen mee te delen aan iedereen die geïnteresseerd is in een dergelijke investering.

Laten we er meteen dieper op ingaan…

Waarom een sleutel­klaar beleggings­pand kopen niet voor iedereen aan­trekkelijk is

Het feit is dat passief kant-en-klaar investeringsvastgoed gewoon niet voor iedereen geschikt is.

Maar voor diegenen waarvoor het wel geschikt is, kan het geweldig uitpakken!

Hieronder presenteren we twee lijsten die aantonen wie wel en niet geschikt is voor het kopen van beleggingspanden via een kant-en-klare formule.

Een sleutel-op-de-deur beleggings­pand kopen is geweldig voor mensen die:

 • Een voltijdse baan hebben en/of een druk privéleven leiden (familie, reizen, hobby’s, huisdieren, enzovoort). Het grootste deel van hun tijd wordt reeds in beslag genomen waardoor ze weinig tijd overhouden om zich te verdiepen in vastgoedinvesteringen. Laat staan dat ze er ook nog eens continu en periodiek tijd en energie kunnen vrijmaken voor het beheren van opbrengsteigendommen.
 • Geen zin hebben om veel tijd en moeite te investeren in beleggingspanden. Niet iedereen is graag met geld bezig. Het kan goed zijn dat u uit principe andere zaken veel belangrijker vindt. In dat geval is een passieve belegging in sleutel-op-de-deur opbrengstvastgoed een goed idee. U behaalt er een deftig en zorgeloos rendement mee, zonder dat u zelf moet bezig zijn met cijfers, geld, rendementen, het behalen van doelen, enzovoort.
 • Net beginnen met investeren/beleggen en een manier zoeken om de basisprincipes te leren. Het is een ideale spaarvorm om als beginnende vastgoedbelegger niet direct gebombardeerd te worden met de complexere verantwoordelijkheden (renoveren, opbrengstvastgoed beheren, verzekeren, huurders zoeken en selecteren, problemen en schade oplossen, enz.).
 • Een gebrek aan expertise hebben op elk gerelateerd vlak (fundamentele marktkennis, ervaring met renovatie/nieuwbouw, beheer, contracten, verzekeringen, enzovoort), waardoor het risico van een doe-het-zelf belegging (te) groot wordt. In zo’n geval is een kant-en-klare vastgoedbelegging, eventueel aangevuld met zorgeloze verhuurformule en/of verhuurgarantie, een optie met veel minder risico.
 • Wonen in regio’s die niet super interessant zijn qua Return On Investment en qua maandelijkse positieve cashflow. Met andere woorden, een passief kant-en-klaar beleggingspand kopen is heel aantrekkelijker om in andere regio’s te kunnen genieten van een betere maandelijkse cashflow en dito rendement om de cijfers optimaal te laten werken.

Kant-en-klaar beleggings­pand kopen is niet altijd zo ge­weldig voor:

 • Diegenen die pakken ervaring hebben met en verstand hebben van hoe geld investeren in onroerend goed. Ook particulieren met ervaring en gezonde interesse in renovatiewerken zijn beter af als actieve vastgoedverhuurder. Er is geen reden om een marktconforme prijs voor een beleggingspand te betalen indien u vrij gemakkelijk zelf een groot deel van het werk kunt (en wilt) doen.
 • Diegenen die in bloeiende vastgoedmarkten wonen welke geweldig zijn voor een maandelijkse positieve cashflow. Alles hangt af van streek tot streek maar het kan zijn dat u met uw huurinkomsten vlot alle maandelijkse kosten inclusief kapitaalaflossingen en interesten kunt betalen, om uiteindelijk nog een positief bedrag per maand over te houden. In dat geval zit u goed en kan u actief beleggen in vastgoed vlakbij huis in uw achtertuin.
 • Controlfreaks die wegens hun karakter en ingesteldheid zelf de touwtjes in handen willen houden. U weet heus wel van uzelf of u een controlfreak bent of niet… Kickt u op macht en beslissingsrecht en vertrouwt u geen derde partijen? Denkt u oprecht dat u het zelf allemaal veel beter kunt en doet? Dan is het beter om actief te beleggen in onroerend goed. Het houdt geen steek om voor een passieve vastgoedbelegging te kiezen. U zou alleen maar onnodig wakker liggen ‘s nachts, wetende dat uw beleggingspand voor 100% wordt beheerd door andere mensen)
 • Particuliere spaarders die voldoende tijd en energie vrij hebben om vastgoed te kopen voor verhuur. Indien tijd en energie investeren op consistente wijze geen probleem vormt, kan u beter een actieve vastgoedbelegging overwegen. Het kan zelfs een welgekomen uitdaging en hobbyproject vormen.
 • Investeerders die op zoek zijn naar een strakke verhouding tussen bruto- en nettorendement. Indien u alles zelf doet als huisbaas, dan zal uw nettorendement vanzelfsprekend dichter aanleunen bij uw initieel brutorendement. Dus actief geld beleggen in vastgoed is de beste oplossing indien u geen stuk van de taart aan een rentmeester/vastgoedbeheerder wilt afstaan.

Drie goede re­denen om NIET in een kant-en-­klaar beleggings­pand te in­vesteren

In wat volgt gaan we in detail bekijken waarom sommige beleggers niet geschikt zijn om te investeren in kant-en-klaar passief beleggingsvastgoed.

Deze redenen kunnen al dan niet van toepassing zijn op u en u kunt zich wellicht wel vinden in enkele ervan.

Het zijn in elk geval allemaal legitieme redenen om geen passief beleggingspand te willen.

Dit gezegd zijnde is het belangrijk om te onthouden dat geen van beide strategieën (actief of passief in vastgoed beleggen) de beste of de slechtste is.

Er zijn situaties en/of gegronde redenen waarom u ondanks bepaalde zaken toch een passief beleggingspand wilt kopen.

Alles is een afweging in het leven, kiezen is verliezen en een opportuniteitskost aanvaarden.

U dient dus af te wegen wat voor u persoonlijk het belangrijkste is bij het doen van een vastgoedinvestering en een beleggings­pand kopen.

In dat verband raden we u aan om ervoor te zorgen dat u weet wat écht belangrijk voor u is voordat u begint met vastgoed!

Op die manier kunt u zeker weten of wat u koopt u ook daadwerkelijk van dienst zal zijn op de manier waarop u dat het liefste wilt.

Verlies van con­trole: Reden 1

verlies van controle is voor controlfreaks goede reden om geen passieve opbrengsteigendom te kopen

Het is een feit dat niet iedereen zich prettig voelt om dingen en taken over te laten aan andere mensen…

Kant-en-klare beleggingspanden worden voornamelijk beheerd door andere mensen.

Deze professionals dragen de verantwoordelijkheid om het opbrengstpand te herstellen, huurders te screenen en te plaatsen, reparaties uit te voeren aan het pand en het in zijn geheel te beheren als een goede huisvader.

Anders gesteld, en dit is gemeend: Indien u ‘s nachts wakker ligt omdat u moeite hebt met het vertrouwen van andere mensen en het uitbesteden van taken, koop dan geen passieve opbrengsteigendom.

Geen enkele investering is het waard om erover te moeten piekeren, hoe goed het rendement ook is.

Weet dat ondanks het feit dat andere mensen al het werk doen, u nog steeds de baas, eigenaar en de uiteindelijke beslisser bent. Dus in die zin heeft u nog altijd de controle.

Maar u bent niet degene die de dagelijkse taken uitvoert. En u moet zich dus goed afvragen of u dit wel kunt verdragen…

Hogere kosten: Reden 2

Ja, sleutelklare beleggingspanden inclusief verhuurservice zijn duurder vergeleken met een scenario waarin u zelfstandig een huis koopt om te verhuren. Tenminste, in eerste instantie en op het eerste gezicht…

Er zijn namelijk tal van argumenten die kunnen worden aangevoerd waarom dit niet per se waar is.

Zo kan het zijn dat uw budgettering voor doe-het-zelf werk aan het pand een onderschatting van de werkelijkheid is.

Met een sleutel-op-de-deur beleggingspand bent u daarentegen wel 100% zeker over de totale kosten (deze worden volledig gerenoveerd of nieuw gebouwd opgeleverd).

Indien u bovendien zelf veel werk aan het vastgoed zou verrichten, dan kan een groot deel van die “besparingen” worden beschouwd als een opportuniteitskost.

U investeert uw tijd die geld waard is. Dus die geïnvesteerde uren dient u in rekening te brengen.

Met andere woorden, u betaalt wel degelijk ook een extra prijs indien u het zelf doet (aantal uren vermenigvuldigd met tarief per uur).

Toch is de initiële prijs van zelf een pand kopen voor verhuur hoogstwaarschijnlijk lager dan wanneer u voor een kant-en-klare opbrengsteigendom zou kiezen.

Feit is dat mensen dit gewoon niet altijd leuk vinden. Het betalen van een markt­conforme prijs, een prijs die de reële markt­waarde van het kant-en-klare investerings­vastgoed re­flecteert, is niet iets wat iedereen wil.

Doe-het-zelvers bijvoorbeeld voelen er in 99% van de ge­vallen helemaal niets voor…

Beperkte gefor­ceerde waarde­stijging: Reden 3

beperkte geforceerde waardestijging reden om niet voor passief beleggingsvastgoed te kiezen

Een beleggingspand kopen via een kant-en-klare aanbieding en dito verhuurformule, betekent dat u minder speling hebt om zelf extra meerwaarde te gaan forceren.

Dit komt doordat u hoogst­waarschijnlijk een sleutel­klaar beleggings­pand koopt aan een prijs die de reële markt­waarde reflecteert.

Zo’n pand is reeds compleet gerenoveerd of nieuw gebouwd, wat betekent dat er niet echt ruimte is voor verbeteringen en bijkomende waardecreatie.

Hierdoor wordt het met een sleutel-op-de-deur beleggings­pand moeilijk, of zelfs onmogelijk, om via bepaalde ingrepen zelf een bijkomende waardestijging en meerwaarde te forceren.

Een fractie van de meer ervaren vastgoed­beleggers focust hoofdzakelijk op het kopen van nog te reno­veren vast­goed.

Hun topprioriteit is simpel: zelf een meerwaarde forceren door te renoveren en vervolgens te verkopen (of in portfolio te houden en te verhuren).

Kant-en-klare beleggingspanden te koop zullen dat nu eenmaal niet faciliteren voor u.

Is er een manier om toch de waardestijging van een sleutel-op-de-deur opbrengstpand te forceren? Ja, die bestaat!

Koop een beleggingspand dat sleutelklaar wordt opgeleverd in een markt die nog in de kinderschoenen staat en waar nog veel rek opzit. Wat betekent dat?

Het betekent dat de vastgoed­markt in kwestie zich aan het begin van de groei­cyclus bevindt.

Verwar dat niet met een onroerend goed die in de put zit en waarvan mensen beweren dat deze op elk moment terug kan gaan opveren.

We hebben het over vastgoedmarkten met zeer solide cijfers die aantonen dat er een opmerkelijke groei gaat plaatsvinden. Bekijk in dit kader enkele van deze passieve vastgoedbeleggingen met opwaarts groeipotentieel.

Conclusie: Koop een sleutel-op-de-deur beleggingspand aan het begin van een groeicyclus om uw kansen op een waardestijging te maximaliseren op de lange termijn. Dit is qua waardebeleggen in vastgoed dé strategie.

En als u direct een waarde­stijging wilt, is kant-en-klaar beleggings­vastgoed misschien niet de juiste optie voor u.

De grootste waar­schuwing voor potentiële kopers van een kant-en-­klaar beleggings­pand

grootste waarschuwing voor potentiële kopers van kant en klaar investeringsvastgoed

Onze belangrijkste waarschuwing voordat u een sleutel-op-de-deur beleggingspand aanschaft: Ga er niet van uit dat alles perfect is en/of 100% foutloos verzorgd wordt! Niets of niemand is compleet perfect.

Passief beleggingsvastgoed wordt vaak geadverteerd als hands-off en handenvrij, waarbij alles voor u wordt gedaan.

Welnu, hier is het probleem: particuliere beleggers gaan ervan uit dat ze dus echt niets hoeven te doen en dat ze het bedrijf waarmee ze werken kunnen vertrouwen.

Tot hier de theorie en de strikte interpretatie van reclameboodschappen.

Maar dan komt de realiteit en de praktijk… In realiteit blijkt het vaak dat niets of niemand compleet foutloos is.

Perfectie bestaat niet in de con­text van een beleggings­pand kopen – Accepteer het

Veel mensen hebben geen enkel probleem gehad met hun passieve beleggingspanden in de loop van de vele jaren dat ze de opbrengstpanden bezitten.

En toch hebben sommige particuliere investeerders in passief vastgoed wél degelijk stress ervaren.

Eén van de grootste stressfactoren voor mensen, zo niet de grootste, zit niet noodzakelijk in de aard van de problemen die ze tegenkomen.

In plaats daarvan is er vaak sprake van een stress die voortvloeit uit frustratie.

Een frustratie die ontstaat doordat de dienst­verlening van de promotor en/of vastgoed­beheerder niet voldoet aan de verwachtingen van de parti­culiere investeerder.

De oorzaak van hun stress is vaak terug te herleiden tot acties (of het gebrek aan actie) van de promotor of rentmeester. Of ze zijn gestresseerd omdat ze denken dat ze opgelicht zijn.

Opgelet: Als particuliere belegger kunt u zich al snel meer zorgen maken dan nodig.

Plots duikt er een hersenspinsel op dat u misschien opgelicht bent, waardoor u zich ineens gaat bekommeren om een ‘oplichting’.

In plaats van gewoon rustig te blijven en te focussen op de eventuele problemen van het beleggingspand zelf!

Zelfs met passieve beleggings­panden komt het er dus dikwijls op neer om uw kalmte en geduld te bewaren.

U bent niet de enige klant en soms kan het zijn dat er wegens onvoorziene omstandigheden wat vertraging optreedt.

U hoeft daarom niet direct het ergste te gaan denken. Hou in uw achterhoofd dat de wereld niet alleen om u draait.

Geduld is een schone deugd, zeker als passieve vastgoed­belegger.

Dat is waarom we denken dat kant-en-klare beleggings­panden met verhuur­formule niet kunnen worden beschouwd als “te mooi om waar te zijn”.

Ga niet over één nacht ijs en maak uw huis­werk op grondige wijze

voer grondige due diligence uit en licht bouwpromotor en vastgoedbeheerder door

Onvermijdelijk, en deels door de stereotiepe reclame voor kant-en-klare beleggingspanden en de algemene positionering van passief investeringsvastgoed, verzaken sommige mensen hun plicht om grondige due diligence uit te voeren.

Met andere woorden, ze maken onvoldoende tijd vrij om hun huiswerk te maken en de aanbieding en promotor door te lichten.

Het is onvoldoende en roekeloos om compleet te vertrouwen op een promotor en/of rentmeester van passief beleggingsvastgoed zonder deze grondig door te lichten.

Bezoek ook het pand in kwestie, doe een inspectie, ontmoet de mensen achter de schermen, vis uit wat de huisstijl is en wat het DNA is van het bedrijf, enzovoort.

Het is absoluut de enige manier om zeker te zijn en defensief te beleggen in vastgoed.

Dit alles staat natuurlijk in schril contrast met de piste van actief investeren in vastgoed. Want…

Moest u zelfstandig op zoek gaan naar een investering in vastgoed voor verhuur, en alles zelf zou moeten doen, wat dan?

Dan zou u hoogstwaarschijnlijk veel meer onderzoeken en verifiëren om te beslissen met wie u werkt en hoe u de dingen wilt laten verlopen.

Om zo weinig mogelijk tot niets aan het toeval over te laten op het gebied van een beleggingspand kopen op passieve wijze.

Het advies dat u NODIG heeft voordat u een beleggings­pand koopt

advies dat u nodig heeft vooraleer een beleggingspand te kopen voor meer rendement op spaargeld

Voer uw due diligence (achtergrondchecks) voor passief investeringsvastgoed net zo grondig en zorgvuldig uit als u zou doen wanneer u zelfstandig een beleggingspand zou aankopen voor verhuur.

Achtergrond­checks proces­matig én grondig aan­pakken

Het proces van passief beleggen in vast­goed bestaat uit verschillende onder­delen:

 • De locatie van het beleggingspand analyseren
 • De staat van de opbrengsteigendom checken
 • Het beheersplan voor de verhuureenheid doorlichten

De locatie en de staat van het beleggingspand zijn gemakkelijk te verifiëren en dit vereist niet meer due diligence dan anders.

Laat het gezond verstand zegevieren en neem de moeite om ter plaatse te gaan inspecteren.

Het schoentje knelt meestal op het vlak van vastgoedbeheer. Dit is waar veel van de problemen zich kunnen voordoen…

Frictie tussen vastgoed­beheerder en parti­culiere belegger is schering en inslag

Natuurlijk gaan mensen ervan uit dat het vastgoedbeheer en dienstenpakket dat bij een kant-en-­klare verhuur­eenheid hoort, uitstekend is of moet zijn.

En vaak is het zo, maar zelfs de beste vastgoedbeheerders kunnen niet altijd met iedereen opschieten.

Misschien kunt u gewoon niet zo goed met het bedrijf of de huisstijl ervan overweg.

In veel van dergelijke conflictgevallen wordt de particuliere investeerder dan boos op iedereen die in het vastgoedproces betrokken is.

Terwijl de oorzaak van alle frustratie enkel en alleen bij het feit ligt dat men om de een of andere reden niet kan opschieten met het vastgoedbeheerbedrijf.

En zelfs indien u wat frustraties opkropt, dan nog wil dat niet zeggen dat alle beheerders slecht zijn.

De realiteit is gewoon dat de dingen niet altijd perfect werken en dat er altijd externe factoren kunnen zijn die roet in het eten kunnen gooien.

U bent vrij om te gaan en staan waar u wenst

als eigenaar van vastgoed kan u zelf bepalen wat er gebeurt en hoe het gebeurt om rendement te maximaliseren

U hoeft de vastgoedbeheerders die worden aangeboden door de promotor van het kant-en-klaar beleggingsvastgoed niet te gebruiken in de meeste gevallen!

Daarom is het verstandig om vooraf met hen in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

En indien het mogelijk is, dan kan het interessant zijn om zelfs al met externe vastgoedbeheerders in gesprek te gaan.

Ga in zee met de vastgoedbeheerder die u het meeste aanspreekt.

Op die manier verspilt u in elk geval geen tijd aan het verwijten en het met de vinger wijzen van mensen die betrokken zijn bij het beheren van uw beleggingspand.

Promotoren van kant-en-klare beleggingspanden hebben nooit beweerd perfect te zijn. En als ze dat wel zouden doen, pas dan zeer goed op! Dus neem in elk geval niet aan dat ze perfect zijn.

Vertrouw niet iedereen auto­matisch, louter en alleen omdat er mooie brochures worden voorzien, omdat er een sexy website bestaat en omdat de verkoper het vlot en goed kan uitleggen…

Ga niet impulsief te werk en neem uw tijd om zelf uw huiswerk te maken.

Bevestig alles zelf, het is de enige manier om zeker te zijn wanneer een beleggingspand kopen op uw agenda staat.

Voor meer informatie over het uitvoeren van een grondige due diligence voor passief vastgoedbeheer, wijzen wij u graag op de pagina die handelt over het laten beheren van opbrengsteigendommen.

Extra waarschu­wing over een sleutel­klaar beleggings­pand kopen

Een extra waarschuwing met betrekking tot een beleggings­pand kopen op passieve wijze, is om ervoor te zorgen dat u er niet van uitgaat dat een bepaalde markt goed is om in te investeren, enkel en alleen omdat er een promotor van sleutel-op-de-deur beleggings­vastgoed werkzaam en actief in is.

Niet alle bedrijven die kant-en-klaar beleggings­vastgoed aanbieden in een bepaalde markt zijn goed.

Hun dienstverlening kan te wensen overlaten omdat ze zich in een krimpende markt bevinden, omdat ze slechte en/of inconsistente renovaties ver­richten of omdat ze gewoon hun gepresen­teerde cijfers opblazen en de zaken mooier voorstellen dan ze zijn.

Deze dingen kunnen uw uiteindelijke rendement ernstig beïnvloeden. Let dus extreem goed op en neem uw tijd om het voorstel alsook de financiële plannen goed door te nemen.

Kom ook meer te weten over de financiële gezondheid van de bouwpromotor en de vastgoed­beheerder.

Is er sprake van veel openstaande schulden bijvoorbeeld? Zoek dit zeker en vast uit!

Beleggings­panden te koop – Mét verhuur­garantie en passieve verhuur­service zonder zorgen

Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie is de crème de la crème van passief investeren in onroerend goed voor verhuur.

Maak hieronder kennis met allerlei passieve beleggingspanden te koop en ontdek een nieuwe wereld van passief investeren in vastgoed:

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Conclusie van een beleggings­pand kopen op passieve wijze

Tot hier de redenen waarom kant-en-klare beleggingspanden niet te mooi zijn om waar te zijn.

Een beleggingsobject kopen via een passieve investeringsformule is niet voor iedereen weggelegd en het is zeker niet 100% perfect!

Maar zelfs met alle minpunten die we hierboven hebben genoemd, zijn er tal van investeerders die toch vol overtuiging kiezen voor sleutel-op-de-deur beleggings­panden inclusief verhuurservice en eventueel een verhuurgarantie.

Waarom? Dergelijke particuliere spaarders willen zich niet dagelijks bezighouden met het beheren van hun beleggingsvastgoed en vinden het niet noodzakelijk om een expert te worden in de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig een pand aan te kopen, te renoveren en te verhuren.

Daarnaast wonen ze soms in gebieden waar het enige dat ze kunnen doen, investeren in waardestijging is (terwijl ze een positieve maandelijkse inkomende cashflow verkiezen).

Gerelateerde info over een beleggings­pand kopen

 • Passieve inkomsten opbouwen met vastgoed: Ontdek de voordelen van handenvrij beleggingsvastgoed en hoe u met passief inkomen uit onroerend goed aan vermogensopbouw kunt doen
 • Vastgoed: Passief beleggen of actief verhuren? Is het beter om alles zelf te doen als huisbaas of is het slimmer om het van bij de start te gaan benaderen als een passieve investering? Lees dit artikel om te weten te komen wat uw mogelijkheden zijn…
 • Actief of passief beleggen in vastgoed: 5 factoren om te overwegen
 • Passief beleggen in vastgoed kan perfect zijn voor nieuwkomers in de vastgoedwereld – Zorgeloos inrollen kan perfect – Lees dit zeker indien u nog twijfelt tussen actief of passief beleggen in vastgoed!
 • Vastgoed met verhuurgarantie als belegging – Een inleiding tot dit spaarproduct met diverse graden van zekerheid en risico’s. Gefrustreerde spaarders (door de bijzonder lage rentevoeten) kunnen dit als welgekomen alternatief beschouwen
 • Vastgoed voor verhuur als investering – Doe-het-zelf (hands-on) of passief (hands-off): Ontdek welke aanpak het best aansluit bij uw karakter, investeringsprofiel en dagelijkse bezigheden (zowel professioneel als privé)
 • Pand kopen en verhuren ter activering van spaargeld – Uw spaarcenten activeren met behulp van een opbrengsteigendom kan een strak plan zijn. Echter, enkel en alleen indien u het niet impulsief aanpakt. Denk dus heel goed na over de verplichtingen die dit met zich kan meebrengen. Wenst u actief betrokken te zijn of wenst u liever passief achter de schermen te blijven? Maak ook kennis met enkele aanbiedingen passief kant-en-klaar-beleggingsvastgoed die verhuurgaranties aanbieden
 • Huis kopen en onmiddellijk verhuren – Door een huis te kopen voor verhuur kunt u maandelijks extra inkomsten verdienen. Bepaal hoe snel u rendement wilt zien op uw eigen middelen en bepaal op basis hiervan de juiste investeringsmethode (actief met vertraging of passief met direct rendement). Hou ook rekening met de impact op uw professioneel en privé leven (actief betekent extra stress en druk, passief betekent dat alles bij het oude blijft qua tijdsbesteding)
 • Vastgoed kopen en onmiddellijk verhuren – Ontdek wat er mogelijk is met onroerend goed om uw spaargeld te activeren. Hou ook rekening met de neveneffecten zoals stress, kopzorgen en tijdverlies. Overweeg eventueel passief beleggingsvastgoed om deze neveneffecten te vermijden.
 • Huurwoning kopen als belegging voor extra pensioengeld – Ontdek hoe een woning kopen om te verhuren de ideale pensioenspaarformule kan zijn. Tips om maandelijks, tot het einde van uw dagen, extra pensioeninkomsten te verdienen
 • Verhuurde woningen met verhuurgarantie als investering: Een opbrengsteigendom met verhuurgarantie kan de perfecte vervanging van het klassieke spaarboekje zijn. Ontdek de voor- en nadelen hiervan en krijg een overzicht van de beleggingsopties in binnen- en buitenland
 • Verhuurde woning in buitenland kopen voor toprendement – In het buitenland een opbrengsteigendom aankopen kan een mooi spaaralternatief zijn indien u zorgeloos kunt verhuren aangevuld met contractueel gewaarborgde huurinkomsten. Lees er hier alles over.
 • Beleggen in vastgoed met spaargeld: Ontdek hoe u snel en schaalbaar een vastgoedportefeuille kunt uitbouwen die maandelijks passieve inkomsten kan opleveren. Vergeet het spaarboekje of de beurs en hou zelf de teugels in handen.
 • Hoe investeer ik het best in vastgoed? Een overzicht van 7 gouden tips, afkomstig van ervaren vastgoedbeleggers. Steek er iets van op en doe er uw voordeel mee
 • Investeringsvastgoed als belegging met beperkt risico: Maak kennis met 15 gouden regels om het ver te schoppen in de vastgoedwereld. Laat u inspireren door een uniek aanbod van interessante investeringsformules met verhuurgarantie (veel zekerheid, heel beperkt risico)
 • Investeren in vastgoed om financiële onafhankelijkheid te bereiken – Een vastgoedinvestering kan ervoor zorgen dat u op termijn financieel onafhankelijk wordt. Maak kennis met goede argumenten om uw levenspartner te overtuigen. En ontdek waarom passief investeringsvastgoed zo in de lift zit (aan de hand van diverse aanbiedingen kunt u ontdekken wat er zoal beschikbaar en te koop is op de markt)
 • Investeren in onroerend goed met spaargeld – Waardevolle inzichten en advies om uw zuurverdiende spaarcenten slim en doordacht te investeren in een goed renderende en waardevaste opbrengsteigendom
 • Geld verdienen met vastgoed: Ter inspiratie krijgt u hier 9 opties om met onroerend goed voor verhuur een bijkomend inkomen te verdienen
 • Extra inkomsten verdienen met verhuren van vastgoed: Vier interessante tips om maandelijks passieve inkomsten te verdienen met vastgoed voor verhuur
 • Zou ik investeren in vastgoed of niet? Twijfelt u over de zin of onzin van vastgoed als spaarformule? Ontdek hier de plus- en minpunten van dit beleggingsproduct en ontdek dat er ook compleet passieve investeringsformules zijn, inclusief gegarandeerde huurinkomsten
 • Vastgoed als belegging voor beginners 10 valkuilen in de kijker die u beter vermijdt om financiële drama’s en kopzorgen te voorkomen
 • Hoe begin ik met vastgoed als beleggingsvorm? Start het leerproces nu en maak kennis met tien typische fouten van beginnende vastgoedinvesteerders
 • Hoe een opbrengsteigendom kopen? Enkele leerrijke tips en een overzicht van enkele klassieke blunders en grote fouten om te vermijden
 • Opgave door informatiestress als grootste fout van nieuwe vastgoedinvesteerders – Ontdek tips en oplossingen om deze fout te vermijden!
 • Verhuurde staat woning kopen: 6 tips om direct passieve inkomsten te verdienen met een pand dat reeds verhuurd is. Ter inspiratie krijgt u ook enkele mogelijke beleggingen te zien (passieve investeringsformules inclusief huurgarantie en zekerheid)
 • Waarom zou ik investeren in een vakantiewoning? Enkele bijzonder goede redenen om een vakantiewoning te beschouwen als belegging die een mooi jaarlijks rendement kan opleveren
 • Hoe investeren in vakantiewoningen? Hier komt u alles te weten over tweede verblijven als investering. Op wat moet u letten, wenst u puur persoonlijk gebruik of staat u open voor gemengd gebruik (deels verhuur), heeft u interesse in een contractueel gegarandeerd rendement per jaar? Maak bij wijze van voorbeeld ook kennis met enkele vakantiewoningen te koop die een jaarlijks zorgeloos rendement opleveren
 • Vakantiewoning als investering – Een vakantieverblijf kan met behulp van enkele tips en richtlijnen een stevig renderend onroerend goed zijn. Gemengd gebruik (privé-gebruik en verhuur) kan mits selectie van de juiste promotor een uiterst zorgeloze investering zijn, mét voordelen in natura én stevig jaarlijks rendement
 • Studentenkot kopen als investering: Redenen waarom dit een goed idee is + Tips en tricks om investeren in studentenkamers de moeite waard te maken.
 • Zekere huurinkomsten met opbrengsteigendom in het buitenland – Investeren in een opbrengsteigendom in het buitenland kan perfect indien u rekening houdt met de voor- en nadelen ervan. Ontdek waarom passieve beleggingsopportuniteiten met huurgarantie perfect steek houden voor een buitenlandse investeerder.
 • Huisbaas worden kan een echte nachtmerrie zijn door diverse types huurders die u het leven zuur maken. Ontdek 7 types te vermijden huurders en overweeg eventueel een meer passieve vastgoedbelegging (enkele voorbeelden ter inspiratie)
 • Rentenieren met vastgoed & vervroegd op pensioen: Eenvoudige wiskunde [met praktijkvoorbeeld!]
 • Tip voor Nederlanders die opbrengstvastgoed willen verhuren met een verhuurmakelaar: Vastgoedbeheer te Nederland.

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *