• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie – Verschillende formules beschikbaar

Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie – Verschillende formules beschikbaar

min leestijd

vastgoed met verhuurgarantie als verhuurinvestering voor meer rendement

Het onderwerp ‘beleggen in vastgoed met verhuurgarantie’ kan menig gefrustreerd spaarder in vervoering brengen… Een aardige zak spaarcenten, wat brengt het tegenwoordig nog op bij de bank?

Niets, straffer nog, u steekt er jaarlijks aan toe indien we de inflatie in rekening brengen.

Dit zijn schrijnende spaartoestanden die vragen om actie. Iedere ‘goede huisvader’ die het beste voor heeft met het familiaal vermogen van het gezin, begrijpt ondertussen dat de oplossing niet moet gezocht worden bij risicoloze spaarrekeningen of staatsobligaties.

Op deze pagina gaan we daarom dieper in op vastgoed met verhuurgarantie, een beleggingsalternatief voor spaarrekeningen, en een veelgestelde vraag hierover:

Is beleggen in sleutel-op-de-deur verhuurvastgoed een wijze investering of laat ik mij om de tuin leiden door sluwe marketingmensen?

Het antwoord op deze vraag valt niet eenduidig te formuleren en hangt af van het soort verhuurgarantie. Er bestaan namelijk drie soorten verhuurgaranties, elk met heel uitgesproken voor- en nadelen.Als vastgoedbelegger dient u dit goed in te zien en te begrijpen alvorens u een investeringskeuze maakt indien u zeker wilt zijn dat u achteraf blij zult zijn met uw beleggingskeuze.

Evoluerende vastgoedprijzen zorgen voor mobiliteit van spaargeld

Nu de huizenmarkt langzamerhand opwarmt (of oververhit volgens sommige bronnen) en de waarde van vastgoed stijgt, hebben veel mensen het gevoel dat zij verdreven worden uit de lokale markt qua aankoopprijzen.

Centrumlocaties worden zowel in België als Nederland onbetaalbaar voor de middenklasse, wat vrij problematisch is voor mensen die in vastgoed willen investeren.

Sommige spaarders en investeerders weigeren echter om de vastgoedsector op te geven.

Dit type beleggers gaan dus op zoek naar alternatieven om toch een deel van hun spaarkapitaal in bakstenen te kunnen investeren. Het kopen van kant-en-klaar vastgoed met verhuurgarantie in ondergewaardeerde markten is zo’n alternatief.

Waarom ondergewaardeerde markten voor een belegging in verhuurvastgoed? Omdat er in zo’n markten meer kans op een  waardestijging en dus meerwaarde is op de lange termijn.

Vandaar dat er meer en meer bouwpromotoren en ontwikkelaars zijn die van kant-en-klaar huurvastgoed aanbieden, veelal inclusief een vorm van verhuurgarantie. Zij trachten hiermee tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar dit soort beleggingsvastgoed.

Maar, is dit echt zo’n verstandige investeringsstrategie voor particuliere investeerders?

Of is het simpelweg een sluwe marketingaanpak van bouwpromotoren om oude wijn in nieuwe zakken te presenteren? Laten we dit verder onderzoeken hieronder…

Wat is sleutel-op-de-deur vastgoed met verhuurgarantie?

Als we de term kant-en-klaar verhuurvastgoed gebruiken, verwijzen we naar de losjes gedefinieerde investeringsstrategie waarin de investeerder het kopen, renoveren, onderhouden en verhuren van het vastgoed aan een derde partij overlaat.

En wanneer we spreken over beleggen in kant-en-klaar verhuurvastgoed met verhuurgarantie, dan spreken we over hetzelfde concept met een soort gewaarborgde huurinkomsten als extra zekerheid erbovenop.

Wanneer je in zee gaat met een nichespeler in de markt van kant-en-klaar vastgoed voor verhuur, ziet het investeringstraject er ongeveer als volgt uit:

Het vinden van geschikt verhuurvastgoed

Afhankelijk van de aanbieder en het concept in de aanbieding, zal de beleggingsadviseur van het project in kwestie u helpen met advies op maat. Dit van zodra u aangeeft interesse te hebben in beleggen in vastgoed met verhuurgarantie.

Concreet dient u op basis van uw eigen investeringsdoelen geholpen te worden om een geschikte opbrengsteigendom te selecteren en toe te voegen aan uw beleggingsportfolio.

Het is heel belangrijk om op de lange termijn te denken (lees in dit kader de tips over hoe geld verdienen met beleggen en hoe geld verdienen met vastgoed.

Laat de financiële planner (de verkoopsadviseur van vastgoed met verhuurgarantie) een financieel plan opmaken dat overeenstemt met uw te beleggen eigen middelen en uw gewenste beleggingshorizon. Bespreek de exitmogelijkheden en mogelijke addertjes onder het gras omtrent de verhuurgarantie (zie verderop).

In de praktijk kan u bijvoorbeeld kiezen uit aanbiedingen op plan, uit nog te renoveren panden (die dan voor u gerenoveerd worden), uit reeds gerenoveerde panden of uit nieuwbouwprojecten die reeds opgeleverd zijn.

De meeste professionele aanbieders beschikken over een up-to-date database waarin de beschikbare beleggingsunits staan opgelijst.

Het financieren van de opbrengsteigendom

In tegenstelling tot ervaren vastgoedinvesteerders, zijn de meeste sleutel-op-de-deur investeerders in beleggingsvastgoed vaak nog niet bekend met de verschillende financieringsopties voor het kopen van een opbrengsteigendom.

De adviseur van een aanbieder van sleutel-op-de-deur verhuurvastgoed zal u begeleiden en assisteren om al deze verschillende manieren van financiering onder de loep te nemen en te onderzoeken. Ook dient zo’n raadgever de beste financieringsmethode voor u en uw investeringsdoelen te helpen kiezen.

Wenst u meer info te lezen omtrent het luik financiering van beleggen in vastgoed met verhuurgarantie? Bezoek dan onze pagina Hoe een lening voor een tweede woning afsluiten?

Aanschaffen van het vastgoed

Als u het onroerend goed dat moet dienen als verhuurvastgoed gevonden heeft, zal de projectontwikkelaar u helpen en bijstaan met alle administratieve rompslomp, inspecties, licenties, belastingen, applicaties voor premies, kredietovereenkomsten, ondertekening van contracten van verhuurgarantie, enzovoort.

Het voordeel van kant-en-klaar beleggingsvastgoed is dat men alle traditionele kopzorgen en stress wegneemt. De bouwpromotor en uitbater helpen u van A tot Z, van begin tot einde.

Met andere woorden, bij het beleggen in vastgoed met verhuurgarantie kan u rekenen op de traditionele dienstverlening van een klassieke vastgoedmakelaar en nog veel meer.

Zo’n promotoren zijn namelijk gespecialiseerd in het begeleiden van kopers die niet in de buurt wonen, misschien zelfs de taal niet machtig zijn en het liefst zo weinig mogelijk met de uitbating van hun vastgoedinvestering te maken krijgen.

In vele gevallen wordt er dan ook een of andere vorm van gewaarborgde inkomsten contractueel gegarandeerd.

Het renoveren van uw vastgoed

Afhankelijk van de situatie zullen sommige kant-en-klare verhuurinvesteringen grotere opfrissingswerken en/of renovaties nodig hebben.

Dit is zeker het geval indien u als doe-het-zelver van plan bent om een pand te kopen om het te verhuren. Dan kan u al snel overdonderd geraken door lijken die uit de kast vallen tijdens het verhuurklaar maken van het onroerend goed.

Maar… Een huis kopen om te verhuren, of het kopen van een ander type opbrengsteigendom, hoeft niet noodzakelijk gepaard te gaan met renovaties en kopzorgen!

Overweeg bijvoorbeeld om u van A tot Z te laten begeleiden met alles, inclusief renovatie.

Bepaalde andere vastgoedinvesteringen vereisen alleen maar een paar kleine reparaties. Een variant hiervan zijn opbrengsteigendommen die recentelijk opgeknapt werden en nu reeds verhuurd zijn.

Daarnaast zijn er ook aanbieders van sleutel-op-de-deur nieuwbouw opbrengsteigendommen waar geen werk meer aan is en die gewoon kant-en-klaar zijn om te verhuren.

Tot slot nog een tip: Wenst u geen kopzorgen en streeft u naar een vastgoedbelegging met de zorgeloze eigenschappen van het klassieke spaarboekje? Kies dan voor kant-en-klaar beleggen in vastgoed met verhuurgarantie waarbij u zelf geen kopzorgen kunt ervaren qua renovatieperspectief.

Zorg er dus met andere woorden voor dat u investeert in een project waarbij eventuele renovaties en opfrissingswerken voor u geregeld worden of reeds geregeld zijn.

Het vastgoed onderhouden

De voornaamste reden waarom men investeert in sleutel-op-de-deur verhuurvastgoed, is omdat iemand anders u contractueel garandeert om elke dag voor uw vastgoed te zorgen.

Hieronder valt ook het zoeken en screenen van huurders en het voldoen aan de behoeften van de huurders (zoals lekkende kranen repareren).

Het zorgt ogenschijnlijk voor een stressvrije mogelijkheid tot investeren in vastgoed – het enige wat er nog voor u als taak overblijft, is periodiek uw bankrekening consulteren om te controleren of uw contractueel gewaarborgde huurinkomsten gestort zijn.

Dat gezegd zijnde, is het belangrijk om te weten dat er honderden van deze sleutel-op-de-deur vastgoedbedrijven bestaan in binnen- en buitenland. Investeren in vastgoed met verhuurgarantie zal dus afwijken van project tot project en van aanbieder tot aanbieder.

Er bestaan talloze varianten van verhuurgaranties voor vastgoedbeleggingen en het is belangrijk dat u bij de les blijft tijdens uw onderzoek!

Sommige ontwikkelaars zullen eerst zelf een woning / flat / gebouw kopen, renoveren, verhuren en dan pas aan u (de investeerder) verkopen, eventueel gecombineerd met gewaarborgde verhuurinkomsten voor een vooraf bepaalde periode.

Andere vastgoedbedrijven specialiseren zich dan weer in de zoektocht naar goedkope woningen die nog veel renovatie nodig hebben – en zij zullen dan alle renovaties in goede banen leiden zonder dat u zelf iets moet doen (sleutel-op-de-deur bedrijf).

Het aanbod van diensten en verhuurgaranties (de kleine lettertjes zijn belangrijk!) kan enorm variëren van bedrijf tot bedrijf, dus doe uitgebreid research voordat u effectief gaat beleggen in vastgoed met verhuurgarantie.

De toenemende populariteit van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed

beleggen in vastgoed met verhuurgarantie als spaarmethode

Sleutel-op-de-deur verhuurvastgoed heeft zich reeds bewezen als de ideale beleggingsoptie voor mensen met drukke (professionele) levens.

Ook al verdienen ze nog zo goed hun boterham, meestal kunnen zij zich de escalerende vastgoedprijzen in drukke stadscentra niet meer veroorloven. Desalniettemin blijven dit wel particuliere beleggers die graag vastgoed aan hun beleggingsportfolio willen toevoegen.

Zoektocht naar toegankelijke instapprijzen

En dat is precies waarom investeerders vaak voor een goedkopere opbrengsteigendom buiten het dure stadscentrum kiezen, in combinatie met een vastgoedbeheerder die al het werk op zich neemt en eventueel een contractueel gegarandeerde verhuurgarantie.

Doorgaans zijn dit soort investeerders niet echt geïnteresseerd in frequente bezoekjes brengen aan hun opbrengstvastgoed, laat staan in het ontmoeten en dagelijks opvolgen van huurders.

Zij hebben het gevoel dat er te veel risico verbonden is aan vastgoed kopen in het stadscentrum, vanwege mogelijke overwaardering.

Zolang het geld maar blijft komen in de vorm van stabiele huurinkomsten, maakt het ze eigenlijk helemaal niet uit of ze hun opbrengsteigendom nu vaak of niet vaak zien.

Straffer nog, ze worden aangetrokken door een van de grootste voordelen van vastgoed met verhuurgarantie: zorgeloos beleggen in vastgoed zonder geconfronteerd te worden met huurders en leegstand.

Twee grote voordelen van beleggen in vastgoed met verhuurgarantie

Beginnende vastgoedbeleggers vinden sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed met gegarandeerde huurinkomsten het meest aantrekkelijk omwille van twee redenen:

  1. Omdat hier minder kosten aan verbonden zijn (relatief ten opzichte van peperdure residentiële centrumlocaties), én
  2. Omdat er GEEN tijd en energie voor moet worden opgeofferd uit de beperkte vrije tijd die ze maar hebben… (huisbaas worden kan bijzonder vervelende gevolgen hebben indien u de verkeerde huurder treft…)

Sleutel-op-de-deur vastgoedbeleggers hebben de neiging om de duurdere vastgoedmarkten (vooral centrumlocaties in populaire stadslocaties) achter zich te laten en aankopen te doen in locaties met scherpere huizenprijzen en relatief stabiele huurprijzen.

Dit in combinatie met gewaarborgde inkomsten over een bepaalde periode maakt zo’n vastgoedinvestering met gewaarborgde inkomsten bijzonder interessant.

Bijstand dankzij expertise van lokale speler

Bent u een doe-het-zelf type? Begrijp dan dat langeafstandsbeleggers in verhuurvastgoed meestal een gebrek aan kennis van het lokale aanbod hebben.

Ze realiseren zich vaak niet dat het misschien niet de beste ligging is, maar eerder een B-, C- of D-locatie.

Een vastgoedbelegger die onbekend is met de omgeving of de lokale gebruiken (bijvoorbeeld in het buitenland), staat niet stil bij tal van dingen zoals de lokale leegstandscijfers of de nood aan speciale verzekeringsdekkingen zoals tegen stormschade of overstromingsgevaar.

Kortom: Grondig uw huiswerk maken en marktonderzoek verrichten is aangeraden als doe-het-zelf vastgoedbelegger.

En net daarom zijn sleutel-op-de-deur vastgoedbedrijven interessant voor langeafstandsbeleggers. Ze vullen de gaten in uw kennis op door u te voorzien van hun kennis van de lokale markt.

Uw takenpakket als particuliere belegger wordt hierdoor grondig verlicht en u kan bovendien rekenen op een professionele afhandeling indien u met de juiste aanbieder in zee gaat.

De gevaren van kant-en-klaar beleggen in vastgoed met verhuurgarantie

Gebaseerd op de informatie die u tot nu toe kreeg, lijkt een sleutel-op-de-deur investering in onroerend goed met gewaarborgde huurinkomsten misschien een no-brainer, een geschenk dat uit de hemel komt vallen!

Maar… Niet zo snel! Net zoals in alle andere sectoren zitten er hele grote verschillen tussen de aanbieders van kant-en-klaar beleggingsvastgoed met verhuurgarantie. Waarmee we willen zeggen dat u beter niet in zee gaat met om het even wie…

Zo dient u steeds alert te blijven inzake de verhuurgarantie zelf! Er wordt namelijk een of andere vorm van gegarandeerde en stressvrije inkomensstroom beloofd (passief inkomen zonder stress via vastgoed).

Is zorgeloos investeren in vastgoed met verhuurgarantie écht zorgeloos?

Helaas vergeten veel kopers van investeringsvastgoed zorgvuldig en kritisch te zijn.

Ze trappen precies in de reclame valstrik vol met mooie beloftes en marketingstrategieën, om vervolgens de rest van de tijd spijt en stress te hebben van hun belegging. Compleet het tegenovergestelde van zorgeloos dus…

We lezen het af en toe in de pers, er bestaan malafide spelers in de vastgoedmarkt (net zoals in elke andere industrie of sector) welke alles inzetten op het feit dat de meeste langeafstandskopers niet langskomen om hun vastgoed zelf te inspecteren.

Staat u op het punt om te beginnen met vastgoed via een verhuurgarantie? Doe dan uw onderzoek en zoek uit of het project in kwestie werkelijk bestaat en of alle nodige vergunningen al in het bezit van de ontwikkelaar zijn.

Vraag bouwvergunningen op en ga ter plaatse langs

Sommige aanbieders van beleggingsvastgoed met gewaarborgde huurinkomsten proberen portfolio’s van kant-en-klaar verhuurvastgoed, dat eruit ziet alsof het letterlijk zo uit het foldertje komt, te verkopen.

Dit terwijl zij zelfs nog geen bouwvergunning hebben of misschien zelfs nog geen eigenaar zijn van de grond (dergelijke partijen verkopen dus eigenlijk gebakken lucht).

Dit is niet perse een alarmsignaal voor iemand die van plan is om zijn geld te besteden aan nog te renoveren eigendommen, maar een aantal sleutel-op-de-deur bouwpromotoren heeft succes omdat ze mensen doelbewust misleiden en niet eerlijk communiceren over de staat waarin de beleggingsunits zich bevinden.

Tot slot nog een vaststelling die u zelf ook wel al zult gedaan hebben…

Sommige sleutel-op-de-deur projectontwikkelaars van beleggingsvastgoed zijn eerder internetmarketing experts dan vastgoedprofessionals.

Met aantrekkelijke video’s en strakke websites en brochures doen ze er alles aan om het zaakje er langs de buitenkant bijzonder verzorgd te doen uitzien!

Hieronder volgen nog enkele alarmsignalen die aangeven dat een bouwpromotor die kant-en-klaar beleggingsvastgoed oplevert misschien niet zo legitiem is als op het eerste gezicht lijkt.

Onervaren ondernemers achter de schermen

Probeer erachter te komen hoe lang het desbetreffende bedrijf al bestaat, waar zij reeds succesvol hebben geïnvesteerd in vastgoed en hoeveel kopers zij reeds tevreden hebben gemaakt.

Vraag vooral naar referenties en haak af wanneer men weigert om referenties en gerealiseerde projecten uit het verleden te delen met u.

Als u samen met iemand in zee wilt gaan, heeft u het recht om uw eigen onderzoek te doen voordat u uw handtekening zet.

Een bouwpromotor die dit recht niet respecteert, dient u te mijden als de pest.

Type eigendomsrecht dat aangeboden wordt

Onderzoek verschillende aanbieders en vergelijk dus verschillende sleutel-op-de-deur vastgoedpromotoren met elkaar. Een simpel voorbeeld is welk type eigendomsrecht wordt aangeboden.

De volle eigendom? Of gaat het om een erfpacht- of opstalrechtconstructie? Of koopt u aandelen of een obligatie?

Indien u niet de volle eigendom kunt verwerven van een opbrengsteigendom, maar slechts een erfpacht- of opstalconstructie gepresenteerd krijgt, dan dient u zich goed bewust te zijn van de gevolgen hiervan op de lange termijn (qua beslissingsrecht, qua verhuurzekerheid, qua fiscaliteit, qua jaarlijkse verdoken kosten die aan uw verhuurrendement knagen, enzovoort).

Dit betekent niet dat de volle eigendom verwerven automatisch de sleutel tot de jackpot betekent… Ook hier dient u goed na te gaan wat de verdoken kosten zijn die uw gegarandeerd rendement naar beneden kunnen halen!

Gebrek aan directe investeringen door de stichters

Hebben de stichters van het bouwpromotiebedrijf ook privématig geïnvesteerd in hun aangeboden portfolio van kant-en-klaar verhuurvastgoed? En als dat het geval is, wat voor opbrengsten hebben zij dan behaald?

Het zou alle alarmbellen moeten laten rinkelen indien de stichters van het bedrijf ook niet zelf een deel van de vastgoedunits die aan beleggers worden aangeboden, bezitten en beheren.

Hou zou zo’n bedrijf anders in staat zijn om uw beleggingspand zorgvuldig en goed te beheren?

Zoek dus uit of de stichters van de bouwfirma iets te verliezen hebben. Als ze zelf iets op het spel staan hebben, is het een goed teken.

Een bouwpromotor die zelf skin in the game heeft, zorgt ervoor dat deze ook zelf te verliezen heeft indien het opbrengstvastgoed niet goed beheerd wordt. Wat op zijn beurt de kans verkleint dat er wanbeheer zal zijn.

Zwakke organisatiestructuur van de vastgoedontwikkelaar

Is de vastgoedadviseur (de financiële planner) die u het vastgoed verkoopt met behulp van een financieel plan één en dezelfde persoon als degene die alle administratie regelt, de renovatie in goede banen leidt, het verhuren organiseert en uw vastgoed onderhoudt?

Als dat zo zou zijn, is dat een goed signaal dat er een bijzonder zwakke organisatiestructuur in het bouwpromotiebedrijf aanwezig is.

Een legitiem sleutel-op-de-deur vastgoedbedrijf dat beleggingsvastgoed inclusief verhuurgarantie aanbiedt, heeft tal van professionals met allemaal verschillende expertises voor u klaarstaan.

Als iemand u belooft dat zij ‘met gemak’ alles zelf kunnen doen, hoeveel individuele aandacht zal uw opbrengstvastgoed dan krijgen denkt u? Een one man show is niet wat u zoekt.

Als particuliere belegger zoekt u naar stabiliteit, wat dus ook betekent dat u wilt kunnen rekenen op een degelijke dienstverlening, verzorgd door experts in hun vak. Van de jurist voor de contracten tot de onderhoudstechnicus voor de dagdagelijkse reparaties en het onderhoud.

Slordige renovaties die problemen opleveren

Voordat u in zee gaat met een sleutel-op-de-deur bedrijf waarbij het mogelijk is om op passieve wijze een beleggingspand te kopen, zou u eigenlijk langs enkele units / flats / woningen moeten langsgaan die zij beheren.

Hoe zien die panden eruit? In welke staat bevinden ze zich? Met welke materialen werd er afgewerkt? En hoe werd er afgewerkt? Met andere woorden, wordt er kwaliteit opgeleverd of niet?

Specialiseren ze in renovaties? Onderzoek dan of de renovaties grondig en goed zijn uitgevoerd. Specialiseren ze in nieuwbouw? Onderzoek dan of de oplevering conform de laatste voorschriften is en of de afwerking, ook in de gemene delen, op niveau zit…

Zit u in vergevorderde onderhandelingen met het bedrijf om een vastgoedunit te kopen als belegging? En beweert deze bouwpromotor dat de renovaties al zijn uitgevoerd aan de vastgoedunit in kwestie?

Twijfel dan geen seconde en spring in de wagen of op het vliegtuig om dit zelf even te controleren. Zo’n inspectie ter plaatse is elke eurocent waard!

Anders zit u later misschien opgescheept met een pand waar nog veel aan moet gebeuren en waardoor u dus een pak onvoorziene renovatiekosten zal moeten slikken (wat uw rendement op de vastgoedbelegging naar beneden trekt).

Maak niet de fout om te denken dat dit niet belangrijk is omdat u toch een verhuurgarantie heeft en zeker bent van uw maandelijkse huurinkomsten…

U dient verder te kijken dan uw neus lang is! Wat gaat u doen als u het pand ten gelde wilt maken en wenst te verkopen bijvoorbeeld? Hou rekening met zo’n exitmoment en op zo’n moment zal het pand toch deftig en presentabel moeten zijn…

Verhuurgaranties komen in verschillende vormen

Ervaren vastgoedbeleggers fronsen dikwijls de wenkbrauwen bij het horen van de term ‘verhuurgarantie’. In de ogen van doe-het-zelf vastgoedbeleggers bestaat het concept van verhuurgarantie niet, het bestaat gewoonweg niet voor hen.

Dit komt omdat dergelijke profielen gewend zijn om alles zelf te doen, inclusief de verhuur, het zoeken van nieuwe huurders, enzovoort. Dit gaat gepaard met enige vorm van onzekerheid en af en toe wat leegstand.

Dikwijls gaat het echter om onwetendheid en begrijpen ze niet (of willen ze niet inzien) dat er toch andere manieren beschikbaar zijn om ook handenvrij te beleggen in vastgoed.

Concreet kan u als particuliere belegger kiezen voor drie types verhuurgarantie, elk met een specifieke set van voor- en nadelen:

Bronzen verhuurgarantie

Een inleidende video vindt u hieronder en voor diepgaande info verwijzen we naar de uitleg over de bronzen verhuurgarantie.Zilveren verhuurgarantie

Een inleidende video vindt u hieronder en voor diepgaande info verwijzen we naar de uitleg over de zilveren verhuurgarantie.Gouden verhuurgarantie

Een inleidende video vindt u hieronder en voor diepgaande info verwijzen we naar de uitleg over de gouden verhuurgarantie.Overgewaardeerd vastgoed in de etalage

Op dezelfde manier is het ook wijs om onderzoek te doen naar de lokale vastgoedmarkt en de geldende marktprijzen.

Bepaalde sleutel-op-de-deur bouwpromotoren van beleggingsvastgoed met verhuurgarantie staan erom bekend dat zij overgewaardeerde units verkopen aan langeafstandsinvesteerders.

Deze particuliere beleggers zijn dikwijls gewend geraakt aan extreem hoge vastgoedprijzen op toplocaties in of rond centrumsteden.

En dit wordt dan handig uitgespeeld door bepaalde bouwpromotoren die dan handig hun prijsvork een beetje onder de gangbare prijzen zetten van wat langeafstandsinvesteerders gewoon zijn in hun eigen regio of buurt.

Zo kan een bepaalde opbrengsteigendom echt een koopje gaan lijken in vergelijking met de panden te koop in uw eigen buurt.

Maar als locals uit de streek waar u wenst te gaan beleggen een vergelijkbare eigendom te koop aanbieden voor een fractie van die prijs, dan is de kans groot dat u gaat investeren in een te dure en overgewaardeerde verhuurunit.

In dit kader dient u steeds rekening te houden met vastgoedfraude en een mogelijks Ponzi-schema waarbij een malafide bouwpromotor een golf nieuwe kopers (die te veel betalen) gebruikt om de gewaarborgde verhuurinkomsten van een eerdere golf particuliere beleggers uit te betalen.

Onderzoek in elk geval alles in detail en het belangrijkste van alles: Controleer of er echt iets is ter plaatse (dus niet alleen een postbusvennootschap) en of het bedrijf in kwestie een goed track record heeft.

Kant-en-klaar verhuurvastgoed: Kopen of niet kopen als belegging?

Uiteindelijk moet u zelf kiezen of u investeert in kant-en-klaar vastgoed voor verhuur. Uw ervaring in de vastgoedindustrie, kennis van de lokale markt en investeringsdoelen zullen allemaal invloed hebben op uw keuze.

Ook uw karakter en ingesteldheid dient u mee in rekening te nemen wanneer u knopen doorhakt op het vlak van investeringsstrategie. Lees hier meer over op de pagina over passieve vastgoedbeleggers versus actieve vastgoedverhuurders.

Sleutel-op-de-deur onroerend goed voor verhuur kan een geweldige manier zijn om wat variatie in uw portfolio te brengen, zowel qua type opbrengsteigendom als qua locatie (het buitenland wordt plots ook vlot toegankelijk met gegarandeerde verhuurinkomsten in het buitenland).

Passief beleggen in vastgoed is voor de particuliere spaarders die net beginnen met vastgoed ook de ideale springplank naar een meer actieve investeringsstrategie in de toekomst.

Vooral als u zich uit uw eigen lokale markt verdreven voelt door oververhitting van het vastgoed en peperdure prijskaartjes. Waardoor de kans op meerwaardepotentieel stilaan kleiner wordt dan de kans op neerwaarts verliespotentieel.

Echter is het van cruciaal belang om voorzichtig te zijn met wie u in zee gaat – zoek altijd, maar dan ook echt altijd, eerst tot op de bodem uit wie de bouwpromotor is en of die al zijn strepen op eervolle wijze verdiend heeft in het verleden.

Geen investering is 100% waterdicht (zelfs niet een bankrekening met een depositogarantie want een staat kan effectief ook failliet gaan).

En onthoud ook dat huurvastgoed qua belegging vrij illiquide is (tenzij u de aandelen van een vastgoedvennootschap verwerft – deze zijn sneller verhandelbaar dan de volle eigendom van een pand bijvoorbeeld).

Sleutel-op-de-deur verhuurvastgoed is vaak gemakkelijker om aan te schaffen dan om te verkopen, dus wees er op voorbereid en ga na of er een exitplan (piste om te verkopen) mogelijk is als u na een voldoende lange beleggingshorizon wenst te verkopen.

Kant-en-klare aanbiedingen om te beleggen in vastgoed met verhuurgarantie

Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie spreekt u aan na het doorploegen van de tekst hierboven? Om het voor u gemakkelijk en overzichtelijk te houden kan u hieronder een overzicht vinden van enkele interessante aanbiedingen, sommige met en andere zonder verhuurgarantie.

Klik op de links van een aanbieding om alle details te weten te komen op het vlak van eigen inbreng, financieringsmogelijkheden voor een tweede woning, geschikt voor welke beleggingshorizon, de rendementen, het type verhuurgarantie, enzovoort.

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *