Denk je dat je de boot gemist hebt voor het beleggen in huurwoningen? Dat het op de een of andere manier ’te laat’ is omdat je de veertig, vijftig, zestig of zelfs zeventig hebt bereikt? Denk dan nog maar eens goed na! Lees zeker verder, in wat volgt kan je ongetwijfeld wat meer perspectief krijgen.
Hieronder volgen een 6-tal tips voor volwassenen om te investeren in hun eerste huurwoning op middelbare of zelfs op nog latere leeftijd.
Inhoudsopgave
- 1 Beleggen in huurĀwoningen: Beter laat dan nooit
- 2 Zes tips voor het invesĀteren in huurĀwoningen op latere leefĀtijd
- 2.1 Maak gebruik van (en bouw!) jouw netĀwerk
- 2.2 Maak gebruik van je bestaand kaĀpitaal
- 2.3 Ga creatief om met vastĀgoed dat u reeds bezit
- 2.4 Hou het doel van beleggen in huurĀwoningen in het vizier: Inkomen voor penĀsionering
- 2.5 Herinvesteer jouw extra inĀkomen in huurĀwoningen
- 2.6 Actief of passief beleggen in huurĀwoningen? Maak een doorĀdachte keuze
- 3 Aanbiedingen kant-en-klare huurĀwoningen met verhuurĀgarantie & zorgeloze uitbating & beheer
- 4 Conclusie: HuurĀwoningen als belegging op latere leefĀtijd
- 5 Extra info over vastĀgoed als spaarĀalternatief
Beleggen in huurĀwoningen: Beter laat dan nooit
De beste tijd om een boom te planten was 20 jaar geleden. De tweede beste tijd is nu. – Chinees spreekwoord
Investeren in vastgoed is niet het exclusieve domein van steenrijke investeerders of jonge koppels.
Sterker nog, beleggers van middelbare leeftijd en ook senioren hebben een aantal voordelen qua investeerdersĀprofiel. Denk aan levenservaring, meer financiĆ«le slagkracht, een groter netwerk, langdurigere relaties met banken, enzovoort.
OkƩ, je hebt misschien kinderen die veeleisend kunnen zijn. Of je hebt een echtgenoot en/of een veeleisende baan. En dan? Denk je dat je de eerste ouder bent die fulltime werkt om een huurwoning te kunnen kopen voor extra vermogensopbouw?
Je hebt op latere leeftijd hoogstwaarschijnlijk meer spaarĀgeld ter beschikking dan een 28-jarige die zijn/haar eerste woning probeert te kopen.
Daarnaast heb je waarschijnlijk al wat ervaring opgedaan met het kopen van vastgoed, in het kader van een eigen woonst om in te wonen.
Je hebt in zo’n geval ook het hypotheekfinancieringsproces al eens eerder doorlopen en je kent ondertussen wel al enkele valkuilen waarop je moet letten.
Zes tips voor het invesĀteren in huurĀwoningen op latere leefĀtijd
Maak gebruik van (en bouw!) jouw netĀwerk
Denk je dat de 25-jarige ‘starter’ een goed netwerk zoals dat van jou heeft? Vergeet het!
Een voordeel van wat ouder zijn, is dat je vrij veel mensen leren kennen hebt in de loop der jaren. En dat kan van pas komen in het kader van investeren in vastgoed voor verhuur.
Profiteer van je superieure netwerk en zet ook in op het uitbouwen van een nog sterker netwerk. Wie ken je in de vastgoedsector? In de hypotheeksector voor de financiering van de vastgoedĀbelegging? Wie zijn je contacten in de bouwĀsector en de aannemersĀwereld?
En ben je eerder op zoek naar een handenvrije investering waarbij je belegt in een kant-en-klare opbrengsteigendom, inclusief contractueel gewaarĀborgde verhuurĀinkomsten zonder zorgen?
Kijk dan naar het overzicht van dergelijke beleggingsopties in vastgoed in binnen- en buitenland.
De loodgieter in je vrijdagse pokergroep kan je doorverwijzen naar betrouwbare en betaalbare aannemers en klusjesmannen.
De vastgoedmakelaar in je squashclub dekt mogelijk niet het gebied waarin je wilt beleggen, maar hij/zij kan je eventueel wel doorverwijzen naar iemand die dat wel doet.
Stop niet bij vrienden van vrienden maar bouw actief je netwerk verder uit. Netwerken is een goede investering in uw toekomst als investeerder in vastgoed.
Word lid van lokale Facebook-groepen en online of offline beleggersclubs voor vastgoedĀinvesteerders. Neem deel aan lokale bijeenĀkomsten, beurzen en seminaries met als hoofdthema beleggen in vastgoed.
Meld je eveneens aan bij lokale groothandels, lokale bouwĀpromotoren en bepaalde nicheĀspelers in de regio die jouw voorkeur krijgt.
Begin met het samenstellen van jouw droomteam. Beleggen in verhuurĀwoningen is tenslotte een teamsport en je hebt, met wat geluk en voorspoed, ook nog tientallen jaren voor je om bijkomende contacten te leggen en je selectie van partners uit te breiden!
Maak gebruik van je bestaand kaĀpitaal
De illustratie hierboven, van baby tot senior, geeft de financiĆ«le verhoudingen tussen verĀschillende leeftijdsĀgroepen en hun investeringsĀcapaciteit heel goed weer. Hou ouder je bent, hoe kapitaalĀkrachtiger je norĀmaliter bent.
Dit is logisch daar je reeds vele jaren actief gewerkt hebt en misschien zelfs al een of meerdere erfenissen heeft ontvangen op zo’n leeftijd.
Na een aantal decennia in dienst (of als zelfstandige ondernemer) te hebben gewerkt, zou je veel meer geld moeten hebben gespaard dan een 23-jarige die net afgestudeerd is en de eindjes aan elkaar moet knopen met een startersinkomen (tip voor de jongere lezers: Lees onze 10 tips en strategieƫn om slim te beleggen als twintiger).
Met andere woorden, die extra kapitaalkracht waarover je op latere leeftijd beschikt, is een concurrentievoordeel dat je hebt ten opzichte van jongere beleggers die in dezelfde markt op zoek zijn naar investeringsĀvastgoed.
Misschien kun je het je wel veroorloven om een hogere aanbetaling voor een woning of appartement te doen om op die manier harder en scherper te kunnen onderhandelen.
Je kun ook de keuze maken om het beleggingspand (deels) te financieren met een lening, ook al kun je het je veroorloven om het aankoopbedrag volledig te betalen. Dit omwille van (1) fiscale voordelen en (2) rendementsĀmaximalisatie via het financiĆ«le hefboomĀeffect.
Meer geld tot je beschikking hebben is een enorm voordeel ten opzichte van de jongelui.
Gebruik je financiële slagkracht in je voordeel om standvastig te kunnen onderhandelen, om de best mogelijke lening te krijgen en sneller deals te sluiten dan je concurrenten dat kunnen.
Ga creatief om met vastĀgoed dat u reeds bezit
Creatief geld verdienen met uw bestaande woning of appartement… Het kan! Denk aan de trend van kleiner gaan wonen, zoals in een duplex bijvoorbeeld.
Vergeet het maar, Marc! Ik wil niet in een rommelige duplex wonen! – Reactie van de echtgenote
De reactie hierboven hoeft niet het einde van het verhaal te betekenen voor Marc en zijn wens om extra geld te verdienen met de verhuur van vastgoed. Om te beginnen bestaan er naast duplex units ook tal van nette meergezinswoningen.
Schrijf deze niet meteen af omdat je in het verleden misschien een mindere ervaring hebt gehad met zo’n kleinere meergezinswoning.
Je kan trouwens ook gewoon een deel van uw bestaande woning (zoals een beneden- of bovenverdieping) gaan inrichten als aparte woonst om te verhuren.
Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te verhuizen en dat je maandelijks huurgeld opstrijkt wegens een creatieve opdeling van je bestaand pand.
Denk dus niet alleen aan simpele kamerverhuur op korte termijn via een online platform zoals Airbnb bijvoorbeeld. Je kan eveneens opteren voor standvastige en lange termijn verhuur van een deel van je bestaande woning.
De huurinkomsten zal de bank trouwens (deels) mee in rekening nemen indien je een applicatie indient voor het lenen voor een opbrengsteigendom!
Met andere woorden, een deel van je bestaande woning verhuren, biedt je meer mogelijkheden qua losweken van een (hypothecaire) lening voor de aankoop van een opbrengsteigendom.
Maar zelfs als je echtgenote/echtgenoot vastberaden blijft om in een eengezinswoning te wonen, alleen zonder pottenkijkers, zijn er nog steeds vele andere manieren om toch creatief om te gaan met eigendommen die u reeds bezit!
Kun je eventueel een appartement boven de garage toevoegen? Of kan je een studio inrichten in de kelderruimte? Iets met een aparte ingang natuurlijk, zodat je je niet hoeft te mengen met de huurder(s).
Als je een grotere garage hebt, kun je deze dan niet eventueel als opslagruimte verhuren?
En als je kinderen allemaal het nest verlaten hebben, terwijl je zelf nog niet klaar bent om te verhuizen naar iets kleiner, kun je nog steeds iemand anders verwelkomen.
Via een internationaal uitĀwisselingsĀproject van studenten bijvoorbeeld kun je eventueel een uitwisselingsĀstudent bij jou thuis verwelĀkomen.
Hou het doel van beleggen in huurĀwoningen in het vizier: Inkomen voor penĀsionering
Mensen investeren om vele redenen en op vele manieren in vastgoed.
Wat betreft het vraagstuk Actief of passief investeren in vastgoed, ligt onze raad voor de hand. Overweeg als rijpere volwassene om ‘passief inkomen’ bovenaan je prioriteitenlijst te plaatsen.
Passief inkomen via vastĀgoed: TopĀprioriteit
Passief inkomen verdienen met vastgoed is een ideale beleggingsformule om zorgeloos extra inkomsten te verdienen met onroerend goed zonder de verantwoordelijkheden als huisbaas te moeten dragen.
Het mooie van verhuurĀbeleggingen is ook dat je jouw rendementen ongelooflijk nauwkeurig kunt voorspellen, zelfs voordat je een enkele euro neertelt als aanbetaling.
Je kunt de gemiddelde huurprijs op de regionale markt onderzoeken via websites van lokale makelaars alsook via grotere online vastgoedĀplatformen via een zoekopdracht op postcode of naam van de gemeente of stad.
Je kunt ook de gemiddelde leegstand in de buurt onderzoeken, de kosten voor lokaal vastgoedbeheer kun je te weten komen door diverse makelaars en rentmeesters te contacteren uit de regio, enzovoort.
De jaarlijkse onroerendĀgoedĀbelasting kun je te weten komen via de huidige eigenaar en de verzekeringsĀpremies kun je altijd laten simuleren door jouw vertrouwde verzekeringsĀmakelaar.
Je kunt ook reparatiekosten en grotere renovatiekosten nauwĀkeurig voorspellen met behulp van een grondige inspectie, eventueel door een expert in te schakelen en deze te betalen voor zijn/haar geleverde prestaties.
Vervolgens kan je diverse offertes aanvragen (voor een nieuw dak, nieuwe ramen, een nieuwe keuken en/of badkamer, moderne kunststof profielen, ingebouwde kasten, enz.) als onderdeel van jouw budgettering om een duidelijk beeld van de te verwachten kosten te krijgen.
Positieve maanĀdelijkse cashĀflow moet voorĀrang krijgen op potentiĆ«le meerĀwaarde
Uit het voorgaande blijkt duidelijk dat je dus precies kunt te weten komen wat voor soort cashflow je van een bepaalde verhuurwoning kunt verwachten voordat je beslist om te investeren.
Dit betekent dat je de mogelijke vastgoedbeleggingen kunt gaan filteren op basis van het soort cashflow dat ze gaan opleveren. Je kan ervoor opteren om alleen te beleggen in verhuurvastgoed met een sterke positieve maandelijkse cashflow.
Een opwaardering (waardeĀstijging) van het onroerend goed kan wel of niet plaatsvinden in de toekomst. Rekenen op een mogelijke meerwaarde in de toekomst is niet verstandig daar er tal van externe factoren spelen waarop je geen grip hebt.
Maar de maandelijks cashflow daarentegen is niet gebaseerd op toekomstige hoop en gebeden!
Deze cashflow is gegarandeerd en kan positief (huurinkomsten > maandelijkse kosten + financieringskosten en aflossingen) of negatief (huurinkomsten < maandelijkse kosten + financieringskosten en aflossingen) uitvallen.
Huurwoningen als fiĀnanciĆ«le planningsĀtechniek voor pensioenĀjaren
Huurwoningen kunnen bijgevolg ongelooflijk efficiĆ«nte inkomstenĀproducenten zijn voor je pensioenĀjaren.
Door te beleggen in huurwoningen, krijg je meer financiƫle ademruimte om je oude dag comfortabel door te brengen. Het laat je ook toe om niet langer jouw spaarkapitaal compleet op te leven.
Door voldoende positieve maandelijkse cashflow via vastgoed te regelen, gaat het hele begrip van ‘veilig opleven en opnemen van kapitaal’ uit het raam.
Je hoeft tijdens jouw pensioenjaren dan geen activa te verkopen om voldoende geld te hebben om van te leven. Je kunt namelijk gewoon leven van jouw inkomsten uit verhuur.
In feite produceren huurwoningen in de loop der jaren zelfs meer inkomsten, niet minder. De huurprijzen gaan omhoog via een indexatieĀmechanisme (hierdoor is beleggen in huurwoningen een inflatiebestendige investering en inkomstenbron).
En indien je een degelijk financieel plan hebt uitgedokterd, al dan niet in samenspraak met een ervaren financiƫle planner, dan zal je bij aanvang van jouw pensioensparen nog een stevige boost ondervinden van de maandelijkse huurinkomsten.
Je kan namelijk gaan plannen en organiseren om ervoor te zorgen dat de financiering van de opbrengsteigendom afloopt op het moment dat je met pensioen gaat.
In dat scenario zal jouw maandelijkse positieve nettoĀcashflow nog een pak hoger uitvallen omdat de interestĀbetalingen en/of kapitaalĀaflossingen wegvallen.
Op dat moment bereik je qua inkomstenpotentieel de piek van de huurwoning in kwestie, net op het moment dat je van je welverdiend pensioen gaat genieten. Prachtig, is het niet?
Herinvesteer jouw extra inĀkomen in huurĀwoningen
Als rijpere, meer ervaren volwassene ben je al een tijdje vertrouwd en bekend met budgetteren:
- Aan de ene kant kan dit betekenen dat je vastgeroest zit in een bepaalde manier van budgetteren
- Aan de andere kant kan het zijn dat je al het een en ander weet van budgetteren en plannen
Wanneer jongere mensen een promotie krijgen, is het eerste wat ze vaak doen een manier vinden om hun hogere inkomen uit te geven.
Dat kan een beter appartement zijn, een duurdere auto of gewoon meer geld uitgeven aan reizen, bars, uitstapjes en restaurants.
Dit fenomeen wordt levensĀstijlinflatie genoemd en het is verraderlijk. Als oudere volwassene heb je inmiddels uit de eerste hand gezien hoe contraproductief levensstijlinflatie is.
Als rijper individu begrijp je dit gewoon beter (omdat je hoogstwaarschijnlijk al eens hebt meegemaakt wat de gevolgen zijn indien je jezelf vergaloppeert op het vlak van uitgaven)…
Kredietkaartschuld? Misschien heb je daar meer ervaring mee dan je zou willen. Snellere auto’s? Niet zo sexy als toen je 22 was.
Dus als je een huurobject koopt en die extra ⬠200, ⬠300, ⬠400 of ⬠500 per maand begint te verdienen, wat gaat je ermee doen?
Ga het geld opnieuw beleggen in huurwoningen! Leg het opzij en verzamel voldoende eigen inbreng om een bijkomend beleggingsĀpand te kopen.
Actief of passief beleggen in huurĀwoningen? Maak een doorĀdachte keuze
Actief beleggen in huurĀwoningen – Zelf huisbaas spelen
Ben je een doe-het-zelf type? Dan is zelf aankopen, renoveren, opfrissen en verhuren het ideale pad. Je zal dan ook zelf huisbaas worden en je neemt er de soms vervelende stress en kopzorgen met plezier bij.
Deze manier van investeren in onroerend goed is niet geschikt voor iedereen. Huisbaas worden kan een nachtmerrie zijn indien je met een vervelende huurder opgezadeld zit. Bovendien dien je jezelf af te vragen hoeveel je vrije tijd waard is…
Zeker indien je ook passief kunt beleggen in huurwoningen, zonder er zelf veel tijd en moeite te moeten insteken:
Passief beleggen in huurĀwoningen – Zorgeloos en niets zelf doen
Voordelen van een passieve vastgoedĀbelegging
Hecht je veel waarde aan vrije tijd en je partner en gezin? Ben je bovendien reeds drukbezet met je job en hobby’s? En zijn extra verantwoordelijkheden als huisbaas het laatste wat je wilt?
Dan is een passieve vastgoedinvestering dƩ oplossing (laat je verder inspireren op de pagina passief beleggen in vastgoed).
Je kan namelijk de volle eigendom verwerven van een huurwoning, eventueel met contractueel gewaarborgde huurinkomsten, en de verhuur en het beheer ervan uitbesteden aan de promotor.
Kortom: Als eigenaar heb je zelf niets te maken met de uitbating, de verhuur, het onderhoud, enzovoort. Passieve pensioenĀinkomsten verzekeren met vastĀgoed in het kader van pensioenĀplanning is dus wel degelijk mogelijk.
Lees er nog meer diepgaande info over op actief of passief investeren in vastgoed en passieve vastgoedbelegger versus actieve vastgoedverhuurder: Wat bent u?
En beleg je in zo’n kant-en-klare huurwoning met verhuurgarantie, dan kan je ook nog eens rekenen op gewaarborgde huurinkomsten.
Bijgevolg kan je dus ook rekenen op een zeker jaarlijks rendement (berekend over de aankoopwaarde en/of de eigen inbreng indien je deels financiert met een lening).
Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie is een niche op zich, met tal van aanbieders en talloze varianten op het thema (de ene vrij waardeloos, de andere echt waardevol).
Je kan er mits degelijk onderzoek vastgoedbeleggingen mee identificeren die qua waarborgen en garanties vrij dicht aanleunen bij het klassieke spaarboekje, maar dan wel met betere rendementen alsook een mogelijke meerwaarde als extra bonusrendement.
Hieronder vind je enkele waardevolle kant-en-klare huurwoningen waarin je kunt beleggen als particulier. Je verwerft de volle eigendom en kunt in vele gevallen rekenen op contractueel gewaarborgde huurinkomsten (en dus een zeker rendement):
Aanbiedingen kant-en-klare huurĀwoningen met verhuurĀgarantie & zorgeloze uitbating & beheer
Aanbiedingen voor kleinere budgetten
ā¬1.000 min. te beleggen kapitaal
Rente per kwartaal uitbetaald
Serviceflat, Zorgvastgoed
Te koop enkel voor verhuur
Nederland
ā¬100 minimum per maand
8,1% rendementsprognose
Commercieel vastgoed
Te koop enkel voor verhuur
Nederland
ā¬1.000 minimaal bedrag
Tot 7,5% rendement
Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed
Te koop enkel voor verhuur
Nederland
ā¬1.000 minimum inleg
Beleg in vastgoed met weinig geld
Huis
Te koop enkel voor verhuur
Nederland
Aanbiedingen voor grotere budgetten
ā¬204.000 Vanaf Prijs Excl. Kosten
8 à 9% Netto: Ongeëvenaard
Flat
Te koop voor verhuur en privƩ
Costa Blanca en Costa CƔlida, Spanje
ā¬65.000 Minimum Eigen Inbreng
Vrij van Onroerende Voorheffing
Maatschappelijk verantwoord vastgoed, Serviceflat, Zorgvastgoed
Te koop enkel voor verhuur
Aarschot, Belgiƫ
ā¬78.375 min. eigen inbreng
7,2% rendement/jaar
Flat
Te koop enkel voor verhuur
Norderstedt, Duitsland
ā¬111.525 (Vanaf prijs)
Tot 5% rendement + privƩgebruik
Flat, Hotelkamer
Te koop voor verhuur en privƩ
Av. Sierra Morena, 2, 29692 Manilva, MƔlaga, Spanje
ā¬50.000 (min. eigen middelen)
5 Ć 6% gegarandeerd rendement
Gesubsidieerd vastgoed, Huis
Te koop enkel voor verhuur
Vlaanderen, Belgiƫ
ā¬50.000 (min. eigen inbreng)
5% rendement | GratisĀ gebruik
Flat, Hotelkamer, Huis
Te koop voor verhuur en privƩ
Domaine de la FƓt, 23300 Noth, Frankrijk
Conclusie: HuurĀwoningen als belegging op latere leefĀtijd
Uiteindelijk ben je op een missie indien beleggen in huurwoningen op latere leeftijd jouw doel is. Jouw missie is om met meer rijkdom met pensioen te gaan, omdat rijkdom meer opties en levenscomfort met zich meebrengt.
Of je dat nu accepteert of niet. Geld maakt niet gelukkig maar het maakt de zaken wel een pak gemakkelijker.
Terwijl je bijkomende stromen van huurinkomsten opbouwt, kun je zorgeloos met pensioen gaan of nog blijven werken om nog meer rijkdom en vermogen op te bouwen.
En mocht je dat willen, dan kun je de wereld rondreizen zodra je met pensioen bent (of je kunt besluiten om te pensioneren in Spanje om er te genieten van een topklimaat en een ontspannen mentaliteit). Je financiert dan je internationale levensstijl met de passieve huurinkomsten uit jouw opbrengstvastgoed.
Het is dus nooit te laat om huurwoningen te kopen als bron voor extra inkomsten nu en in de toekomst, dat is duidelijk.
Als je strategisch investeert, kunt je jouw pensioensparen versnellen en een stabiele en permanente basis van passief inkomen opbouwen.
Heb je interesse in nog meer informatie over vastgoed als vehikel voor pensioensparen? Dan verwijzen we je graag naar de volgende infopagina’s:
- Sparen voor pensioenjaren: Vastgoed versus traditionele vormen van pensioensparen
- Passieve pensioeninkomsten verzekeren met vastgoed – Overzicht van veelgestelde vragen + antwoorden
- Hoe kan ik slim pensioensparen als millennial? Een gids met opties voor generatie Y (de millennials)
- Hoe werkt pensioensparen voor extra maandelijkse inkomsten?
Extra info over vastĀgoed als spaarĀalternatief
- Passieve inkomsten met vastgoed opbouwen: Een overzicht van uw opties als particuliere belegger!
- Beleggen in verhuurwoningen met gewaarborgde verhuurinkomsten: Plus- en minpunten en overzicht van beleggingsopties
- Investeren in vastgoed met verhuurgarantie – De diverse beleggingsformules en opties uiteengezet
- Verhuurde woning kopen voor meer rendement op uw spaarcenten – Ook het buitenland lonkt…
- Investeren in vastgoed voor verhuur: Doe-het-zelf of passief op automatische piloot?
- Beleggen in vastgoed voor beginners:Ā Een overzicht van tien veelgemaakte startersfouten
- Beginnen met vastgoed: 10 fatale fouten om te vermijden als investeerder
- Hoe een opbrengsteigendom kopen: Tips + Negen veelgemaakte fouten om te vermijden
- Hoe woning in verhuurde staat kopen: Zes tips + aanbod beleggingsvastgoed
- Geld beleggen in onroerend goed: Tips om in 6 stappen uw vastgoedimperium uit te bouwen
- Hoe investeren in vastgoed: 7 lessen van ervaren beleggers om iets van op te steken
- Waarom investeringsvastgoed kopen: Belangrijke levenslessen voor beleggers + Aanbiedingen
- Investeren in vastgoed: Waarom dit een goed idee is & hoe je je partner kunt overtuigen van zo’n fysieke vastgoedbelegging
- Geld investeren in onroerend goed? Tips en valkuilen op een rij
- Hoe extra inkomen verdienen met vastgoed: 9 methodes om met succes extra centen te verdienen
- Geld verdienen met verhuren van vastgoed: 4 tips om passieve inkomsten op te strijken en te beheren
- Investeren in vastgoed of niet? Zes voordelen & vier nadelen van deze beleggingsvorm
- Goede redenen om te investeren in een buitenlandse vakantiewoning
- Investeren in vakantiewoningen – Tips, advies, aandachtspunten en aanbiedingen
- Vakantiewoning kopen als belegging – Succestips voor een toprendement zonder problemen
- Gegarandeerde huuropbrengsten met buitenlands vastgoed – Ook het buitenland biedt perspectieven
- Huisbaas worden? Vermijd 7 soorten huurders die kopzorgen kunnen veroorzaken
- Passieve vastgoedbelegger of actieve vastgoedverhuurder: Welk type bent u?