Infohoek

duurzame investering kapitaal beschermen en rendement opstrijken

Beleggen in een duurzame investering? Aandelen en fondsen onder de loep

Investeren kan op tal van verschillende manieren. Denk aan een investering in een tweede woning, een investering in kunst of (digitale) valuta, enzovoorts.

Vaak wordt een investering in een tweede huis enkel door bijzonder rijke mensen overwogen. Daar waar de gemiddelde consument sneller voor een belegging in (digitale) valuta of aandelen zal kiezen.

In dit artikel gaan we dieper in op de duurzaamheid van een belegging in aandelen en aandelenfondsen.

Hou er rekening mee dat een duurzame belegging in aandelen altijd gepaard gaat met een bepaald risico. Tijdens de looptijd van de belegging kun je geld verliezen bij een neerwaartse beweging van de markt.

Verschillende vormen van duurzaam investeren in aandelen

Een duurzame investering kun je op twee manieren interpreteren. Je zou bij een duurzame investering kunnen denken aan een investering die je een lange tijd aanhoudt, en je een net rendement oplevert gedurende deze periode.

Anderzijds zou je bij een duurzame belegging ook aan een investering in duurzame beleggingsfondsen kunnen denken.

Dit zijn bijvoorbeeld fondsen participaties aanhouden in bedrijven die de focus leggen op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier van produceren.

Of wat te denken van bedrijven die in groene energie investeren? Denk aan producenten van windmolens, zonnepanelen, duurzame brandstoffen, enzovoort?

Zelf een duurzame investering overwegen

Ben je van plan om een deel van je eigen vermogen duurzaam te beleggen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welk deel van je eigen vermogen gemist kan worden.

Zoals reeds beschreven werd, loop je het risico geld te verliezen. Vervolgens is het zaak om een geschikt beleggingsfonds of los aandeel te zoeken.

Het fijne aan beleggingsfondsen is dat de aandelen voor jou beheerd worden, waardoor je niet zelf actief naar geschikte aandelen hoeft te zoeken.

Daarbij is het risico van een duurzaam beleggingsfonds vaak lager, dan wanneer je losse aandelen zou aanschaffen.

Het is goed mogelijk dat u duurzaam wenst te beleggen omdat u ook in uw professioneel leven een maatschappelijk verantwoorde rol uitoefent.

Duurzaam investeren voor specifieke beroepsgroepen

Misschien bent u een wereldverbeteraar, een klimaatactivist, iemand die gewoon houdt van de planeet en de natuur?

Misschien bent u wel een medicus die dagelijks de gezondheid van uw medemensen ondersteunt en verbetert.

In deze context, voor mensen die drukbezette professionals zijn ten behoeve van de maatschappij, zijn de volgende pagina’s zeker interessant:

Duurzame investeringsopties in vastgoed

Geen interesse in aandelen maar eerder op zoek naar vastgoed?

En liefst duurzaam vastgoed met oog voor ethiek en de maatschappij? Dan is de aanbieding Ethisch beleggen in vastgoed misschien wel een geschikte optie in België.

Ook in Zweden kan u duurzaam investeren in vastgoed via de volgende aanbieding:

Daarnaast heeft u ook de kans om te investeren in studentenhuisvesting en de bloeiende kenniseconomie. Zo geeft u de kans aan jongeren om zichzelf optimaal te ontwikkelen en zichzelf voor te bereiden op hun professionele loopbaan:

Andere vastgoedbeleggingen met gewaarborgde inkomsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *