• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Beleggen in Brussels vastgoed voor verhuur: Voordelen en opties

Beleggen in Brussels vastgoed voor verhuur: Voordelen en opties

min leestijd

beleggen in brussels vastgoed voor verhuur voordelen en opties

Beleggen in Brussels vastgoed biedt enkele unieke voordelen in vergelijking met andere vastgoedmarkten in België.

Voor bepaalde types particuliere beleggers kan Brussel zonder twijfel de beste keuze qua investeringsmarkt zijn.

Ontdek hieronder meer informatie over Brussels beleggingsvastgoed en voor wie dit type investering geschikt is (en voor wie niet).

Tip: Maak ook kennis met de volgende schaarse duurzame opbrengsteigendommen in de Brusselse rand voor een zorgeloos, aantrekkelijk rendement.

Inleiding: Beleggen in vastgoed in Brussel

beleggen in vastgoed in brussel inleiding

Brussel is dé investeringsmarkt bij uitstek voor iemand die streeft naar een waardevaste belegging met quasi zekerheid van huurinkomsten en met een degelijk meerwaardepotentieel.

Hieronder ontdekt u hoe het divers samengesteld Brussels huurderspubliek voor een groeiende vraag zorgt.

Daarna gaan we dieper in op de mogelijkheid om er premium nieuwbouw vastgoed gemeubeld te gaan verhuren aan goed betaalde expats en werknemers van grote bedrijven.

Op de juiste locatie kan dit een lucratieve en goed renderende belegging in vastgoed zijn.

Vervolgens belichten we Brussel als jobmotor en magneet voor goed betaalde professionals. Het Brussels economisch weefsel is krachtig en biedt unieke eigenschappen voor vastgoedbeleggers.

Verder behandelen we ook voor wie beleggen in Brussels vastgoed geen goed idee is.

Als kers op de taart krijgt u een overzicht van enkele aantrekkelijke nieuwbouw opbrengsteigendommen te koop in Brussel waarmee u een compleet passief rendement kunt verdienen.

Divers huurderspubliek zorgt voor groeiende vraag

divers huurderspubliek zorgt voor groeiende vraag in brussel naar kwaliteitsvolle wooneenheden te huur

Brussel is de hoofdstad van België en een enorm dichtbevolkte regio. De residentiële huurdersmarkt is er stabiel en groeiend.

Straffer nog, Brussel is een echte huurdersmarkt in vergelijking met Vlaanderen. Procentueel gezien zijn er in Brussel meer huurders dan eigenaars die er wonen.

Concreet wordt de huurdersvraag in de Brusselse residentiële vastgoedmarkt gevormd door verschillende soorten huurders, waarvan we 3 belangrijke groepen toelichten hieronder:

Professionals die niet (langer) willen pendelen

werknemers op ring rond brussel als toegangsweg tot brussel traject voor pendelaars met bedrijfswagen

Elke dag pendelen van de woonplaats naar Brussel en terug. Via de trein, de bus of met de wagen.

Niet iedereen kan er mee om… Het gaat in de meeste gevallen om enkele uren pendelen per werkdag.

Op jaarbasis gaat het al snel over een gigantisch pak tijd dat verloren is gegaan aan pendelen.

Nogal wat pendelen proberen het wel en houden het ook voor een tijdje vol.

Om dan uiteindelijk de handdoek te gooien en verandering te brengen. Er resten in zo een scenario dan drie opties:

 • Continu telewerken zonder nog naar kantoor te gaan in Brussel (niet haalbaar voor de meesten)
 • De goedbetaalde functie (en doorgroeimogelijkheden) in Brussel opzeggen en een job dichterbij huis zoeken
 • De carrière en geïnvesteerde uren en energie beschermen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaan wonen om de reistijd te beperken

De huurdersmarkt in Brussel wordt dus voor een deel gevormd door goed betaalde professionals die in Brussel huren en wonen. Omdat het qua levenscomfort gemakkelijker is om in Brussel te wonen.

Studenten in het hoger onderwijs in Brussel

toenemende vraag door studenten hoger onderwijs te brussel studentenhuisvesting in de hoofdstad

Wanneer u aan een bloeiende en groeiende studentenstad denkt, dan denkt u zoals de meeste mensen waarschijnlijk in eerste instantie aan Leuven of Gent.

Toch hoeft Brussel niet onder te doen! In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er namelijk meer dan 50 universiteiten en hogescholen gevestigd, welke samen goed zijn voor meer dan 100 000 studenten op jaarbasis.

Brussel is een trekpleister voor een internationaal studiepubliek, met diverse bruisende studentenbuurten én toegang tot de wereldstad die Brussel is.

Voor studenten biedt Brussel een unieke mix aan: het campusleven, studentenbuurten, hippe winkelstraten, zakelijke buurten, enorm veel horeca, een internationaal publiek en gezellige straten en steegjes in het oude centrum.

Al deze studenten dienen natuurlijk op één of andere manier studentenhuisvesting te vinden in Brussel. Daar het aantal in studenten in Brussel in stijgende lijn zit, is dit niet altijd evident.

Vandaar dat er een stabiele, groeiende en sterke huurvraag is naar allerlei soorten studentenhuisvesting.

Als investeerder kan u bijvoorbeeld de volle eigendom verwerven van een goed gelegen moderne premium studio met alle nodige faciliteiten voor een student of ander type alleenstaande.

Onderaan deze pagina vindt u enkele aanbiedingen waar u kunt investeren in nieuwbouw studio’s en appartementen voor verhuur.

Het grootste voordeel van deze vastgoedbeleggingen in Brussel? De volledige ontzorging door de promotor (u dient zelf niets te doen als eigenaar, behalve dan passieve inkomsten met vastgoed verdienen).

Brusselse gepensioneerden en senioren

sfeerbeeld brussel waar brusselse gepensioneerden en senioren ook deel uitmaken van huurdersmarkt

België kampt met een stevige vergrijzing de komende decennia. Deze vergrijzingsproblematiek komt op toeren momenteel en zal helaas niet afnemen.

De verouderende bevolking in België is het gevolg van twee oorzaken:

 • De enorm grote groep babyboomers begint stilaan met pensioen te gaan. De groep van Belgen die ouder is dan 65 zal de komende jaren dus enorm stijgen.
 • Dankzij het stijgende levenscomfort en de enorme vooruitgang in de gezondheidszorg leven we gemiddeld genomen veel langer. De gemiddelde levensverwachting zit in stijgende lijn, wat ervoor zorgt dat het aantal inwoners met een heel hoge leeftijd ook stijgt. Deze laatste groep wordt dan ondersteund via een serviceflat, een assistentiewoning of een rusthuiskamer.
 • Tip: Bekijk de volgende aanbieding van serviceflats te koop als opbrengsteigendom in Vlaams-Brabant: Zorgflats in Aarschot als opbrengsteigendom te koop (inclusief 3,75% netto rendement per jaar!).

Vanuit verschillende overwegingen (zoals successieplanning) kunnen deze senioren ervoor opteren om te huren in het Brusselse.

Een premium appartement op een goede locatie met alle voorzieningen vlakbij wordt op dat moment heel aantrekkelijk.

In Brussel een appartement kopen om te verhuren kan dus ook met deze groep huurders in het achterhoofd. Ze zijn kapitaalkrachtig en verkiezen vaak een premium comfort en afwerking.

Met het juiste nieuwbouw appartement op de juiste locatie kan u een dergelijke doelgroep vast en zeker bekoren.

Tip: Vermijd leegstand en verhuurproblemen door een professionele firma in te schakelen. De aanbiedingen onderaan deze pagina bieden deze optie aan.

Lucratieve gemeubileerde verhuur aan expats

lucratieve gemeubelde verhuur aan expats in brussel geld verdienen met beleggen in brussels vastgoed

Geld verdienen met vastgoed door gemeubeld te verhuren aan expats in Brussel…

Het is een piste en strategie die een aantal unieke voordelen biedt.

Unieke voordelen voor eigenaars die beleggen in Brussels vastgoed

Een gemeubeld appartement verhuren aan expats in Brussel biedt het voordeel dat het doorgaans om kapitaalkrachtige huurders van buitenlandse origine gaat (Brussel is een interessante plaats om te investeren dankzij deze koopkrachtige huurders).

Het gaat om werknemers van multinationals, politici, ambtenaren van Europese en internationale instellingen, enzovoort.

In absolute cijfers gaat het om meer dan 100 000 expats die allemaal huisvesting nodig hebben in het Brusselse.

Het voordeel om u als investeerder te richten op deze doelgroep? Deze mensen verdienen doorgaans een goed salaris en beschikken dus over voldoende koopkracht.

In vele gevallen is het de werkgever die de huisvesting (deels) betaalt, waardoor er voorrang wordt gegeven aan premium en comfort.

Een win-win voor iedereen want dure hotelkamers of duurdere short lets bekostigen is nadeliger voor de werkgever op de lange termijn.

Brussel is de thuisbasis van de NAVO, ontelbare multinationals in de Brusselse bedrijvenparken, EU-instellingen en diverse internationale instellingen.

Verhuren aan expats is dus perfect mogelijk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest! Er is vraag naar zowel bemeubelde als niet-bemeubelde appartementen.

U kunt als eigenaar van een goed gelegen Brussels opbrengstpand aanspraak maken op stabiele huuropbrengsten, betaald door een kapitaalkrachtig huurderspubliek.

Ga in zee met een lokaal verankerde speler (beleggen in Brussels vastgoed)

beleggen in brussels vastgoed via lokaal verankerde speler is verstandig

Investeren in vastgoed in Brussel voor gemeubelde verhuur aan goed verdienende professionals kan een aantrekkelijk rendement opleveren.

Maar er is meer dan rendement alleen (let ook op met het verschil tussen virtueel versus echt rendement van vastgoed)… Denk goed na over uw persoonlijke strategie en wensen…

Streeft u een passieve vastgoedbelegging na? Of neemt u er de kopzorgen en stress met de glimlach bij?

Investeren in vastgoed voor verhuur kan op passieve wijze indien u met de juiste ontwikkelaar van sleutel-op-de-deur beleggingsvastgoed in zee gaat.

Een dergelijke speler dient u bij te staan van A tot Z met de aankoopprocedure, het beheren van de opbrengsteigendommen en het verzorgen van een allesomvattende verhuurservice, enzovoort.

Kortom, de bouwpromotor dient een thuiswedstrijd op de Brusselse vastgoedmarkt te spelen en ook een holistisch dienstenpakket aan te bieden aan particuliere investeerders.

De volgende Brusselse vastgoedbeleggingen beantwoorden aan al deze voorwaarden.

Jobmotor en magneet voor goed betaalde werknemers (en politici)

brussel jobmotor magneet voor goed betaalde werknemers politici lobbyisten

Beleggen in vastgoed in Brussel voor levenslange inkomsten, via een waardevast spaarproduct zoals onroerend goed.

Het is absoluut mogelijk, mede dankzij de uitzonderlijke status van Brussel in België en Europa.

Op het vlak van cultuur, toerisme, politiek, economie, carrière maken en werken aan het hoogst mogelijke salaris is Brussel het neusje van de zalm in België.

Er zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onwaarschijnlijk veel (multinationale) werkgevers en organisaties gevestigd die gigantisch veel goedbetaalde jobs creëren.

Als investeerder en toekomstige verhuurder zoekt u natuurlijk naar dergelijke troeven voor uw investeringsvastgoed.

Kleine kanttekening: Geld veilig beleggen in Brussels investeringsvastgoed is alleen haalbaar indien u de locatie zorgvuldig uitkiest.

Kies in deze context voor een residentiële buurt in het vooraanstaande Woluwe bijvoorbeeld of ga voor meer meerwaardepotentieel in het opkomende Evere.

Indrukwekkende lijst van werkgevers in Brussel

indrukwekkende lijst van aanwezige bedrijven werkgevers in brussel

 • Ambassades en consulaten van quasi alle landen ter wereld
 • NAVO
 • Europese instellingen
 • Verenigde Naties
 • UNICEF
 • Tientallen (internationale) scholen
 • UNESCO
 • Duizenden grote en kleinere bedrijven:

Kleine 300 000 jobs in en rond Brussel

atomium blikvanger van brussel hoofdstad belgie

Brussel centrum is een hotspot voor jobs en bedrijven maar ook de Brusselse rand kan indrukwekkende cijfers voorleggen.

Vlakbij Brussel centrum, in de nabije rand, zijn er talloze bedrijvenparken gevestigd.

Quasi alle internationale grootmachten en multinationals zijn in het Brusselse gevestigd.

Samen zijn ze goed voor een kleine 300 000 goed betaalde jobs in Brussel en de Brusselse rand.

Vergeet ook niet het belang van de luchthaven Brussels Airport en de luchtverkeersleider Eurocontrol.

Beide bedrijven samen hebben meer dan 50 000 mensen op de loonlijst staan.

Kort samengevat: Brussel is qua economisch weefsel één van de belangrijkste jobmotoren in België en daarom cruciaal als stabiele factor voor de Belgische economie.

En als particuliere vastgoedbelegger kan u hier natuurlijk uw graantje van meepikken.

Voor wie is beleggen in Brussels vastgoed niet geschikt?

Beleggen in vastgoed in Brussel is niet voor iedereen een geschikte locatie om te investeren in vastgoed.

Voor wie de prijs per vierkante meter heilig is

brusselse vastgoedmarkt gekenmerkt door hoge vierkante meter prijzen

Daar Brussel de hoofdstad van België is, zijn de vastgoedprijzen er een stuk hoger dan elders in België.

Sommige particuliere beleggers hebben hier moeite mee omdat ze louter en alleen met vierkante meter prijzen rekenen en vergelijken met hun woonplaats. Wat appels met peren vergelijken is…

Voor dergelijke beleggingsprofielen, die niet in staat zijn om het waardevaste en grotere plaatje te zien, is Brussel en bij uitbreiding het Brussels Hoofdstedelijk Gewest niet de juiste locatie.

Voor personen met een kerktorenmentaliteit

Daarnaast is Brussel ook niet geschikt voor Vlamingen met een klassieke kerktorenmentaliteit.

Dergelijke profielen vinden het al (te) avontuurlijk om buiten de gemeente of provincie te beleggen in vastgoed.

Zulke mensen zouden beter een lokale opbrengsteigendom kopen omdat ze op die manier geen stress ervaren van hun belegging in het verre Brussel…

Voor controlfreaks

Een derde soort belegger die niet in aanmerking komt voor Brussels investeringsvastgoed, is de controlfreak.

Brussel kan een heksenketel zijn qua verkeer en bereikbaarheid. Een slimme investeerder gaat dus in elk geval passief beleggen in Brussels vastgoed.

Dit betekent het beheer van de opbrengsteigendom en de verhuur ervan uitbesteden aan een professionele lokale speler.

Maar natuurlijk is een dergelijke strategie niet voor iedereen geschikt… Bent u wel in staat om zelf niet als huisbaas te functioneren?

Lees er meer over op passieve vastgoedbelegger of actieve vastgoedverhuurder: Welk soort investeerder bent u?

Zorgeloos beleggingsvastgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Interesse in passief beleggen in vastgoed in de hoofdstad van België?

Dan zijn deze sleutel-op-de-deur oplossingen inclusief all-in dienstverlening qua verhuurservice en rentmeesterschap zeker en vast interessant.

Zint zorgeloos investeringsvastgoed u wel maar hoeft het voor u niet specifiek in Brussel te zijn?

Neem dan eens een kijkje tussen onderstaande aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn:

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

  Privacybeleid *