Infohoek

appartement op golfbaan kopen limousin frankrijk fantastisch luxe vakantiepark voor golfvakantie met gezin

Appartement op golfbaan kopen als vakantiehuis &/of opbrengsteigendom: Aandachtspunten

Vooraleer u een eigendom koopt aan of op een golfbaan, dient u een aantal zaken in overweging te nemen. Op deze pagina kan u een pak tips en tricks vinden om de perfecte eigendom aan of op de golfbaan te selecteren. Appartement op golfbaan kopen?

Besteed dan even uw aandacht aan zaken die hier aan bod zullen komen zoals onder andere het onderhoud, lidmaatschappen, privacy, uitzichten, kansen op inslag van een golfballetje, geluidsoverlast van grasmaaiers, beschutte parkings voor wagen(s) om schade aan wagen te voorkomen, enzovoort.

U krijgt verderop deze pagina ook te zien welke zorgeloze aanbiedingen beleggingsvastgoed op en rond golfbanen er kant en klaar te koop zijn momenteel!

Inleiding – Appartement op golfbaan kopen?

Een huis, appartement of studio op of aan een golfbaan is zoals het bezitten van een klein stukje paradijs.

Voor fervente golfers of simpelweg liefhebbers die van deze sport houden, valt er niets te vergelijken met op of rond de golfbaan vertoeven en genieten van de uitzichten op de verschillende greens en holes.

Maar alvorens u vastgoed zou kopen aan een golfbaan, dient u een pak zaken in overweging te nemen tijdens uw zoektocht naar een geschikte studio, appartement of alleenstaande woning in of nabij een golfbaan.

Privé golfclubs zijn NIET de enige optie!

Eerst en vooral dient u goed te begrijpen dat (duurdere) privé golfclubs niet de enige optie zijn! Er zijn namelijk ook nog andere keuzes mogelijk wanneer u een studio, woning of appartement op een golfbaan wenst te kopen.

Enkele andere mogelijkheden qua vastgoed op of aan golfbanen zijn:

 • Publieke golfbanen
 • Semi-private golfbanen
 • Vakantiepark met golfbaan
 • (Luxe) Resorts met golfbaan en spa zoals in de Franse aanbieding verderop op deze pagina

Populariteit golfbaan – Appartement op golfbaan kopen

Hoe populair en bekend is de golfbaan? Heeft ze een goede naam in de (internationale) golfwereld? Nodigt ze eventueel uit tot een kwalitatief hoogstaande golfvakantie met het gezin?

U wenst te weten te komen of er geregeld en/of periodiek evenementen en/of tornooien worden georganiseerd. Dergelijke evenementen lokken veel bezoekers en deelnemers, wat op zijn beurt uw ervaring van de golfbaan negatief kan beïnvloeden…

Natuurlijk dient u er zich van bewust te zijn dat een golfbaan in de eerste plaats ontworpen is om op gespeeld te worden door golfers! Inderdaad, vanuit esthetisch oogpunt is het gewoon prachtig om naar te kijken… Maar een golfbaan die nooit bespeeld wordt? Dat is een utopie…

Locatie – Appartement op golfbaan kopen

vakantiehuis op golfbaan frankrijk kopen als investering met 6 weken eigen gebruik en minimaal 7% rendement

Op zoek naar een appartement op de golfbaan? Of eerder naar een studio of woning aan de golfbaan? Los van het type eigendom dat u wenst aan te kopen, speelt één bepaalde factor een grote rol: locatie.

Net zoals in de vastgoedsector is het motto qua selectie van een geschikte eigendom op een golfbaan: Locatie, Locatie, Locatie.

Zaken die u in overweging dient te nemen zijn bijvoorbeeld de volgende:

 • Is de golfbaan vlot bereikbaar? Is het vakantiepark met golfbaan of het luxeresort met golfbaan vlot bereikbaar? Via wagen, trein en/of vliegtuig?
 • Qua vastgoed te koop op of aan de golfbaan moet u zich afvragen waar de eigendom is ingeplant:
  • Aan de fairway (het gemaaide deel van de golfbaan dat leidt naar de hole waar de bal moet in belanden)?
  • Aan de tee (de afslagplaats waar je uw golfballetje op een houten of plastieken pinnetje mag leggen om te starten met de hole)?
  • Of aan de green (de zone rondom de hole (het putje) die heel kort gemaaid is en waar er geput kan worden met een putter)?
 • Dit is van belang omdat golfers langer blijven rondhangen op deze plaatsen:
  • Bijvoorbeeld: Wanneer golfers een hole aanvangen, starten ze op de tee (afslagplaats) en zijn ze vrij snel weg om de hole in zo weinig mogelijk bijkomende slagen af te ronden.
  • Maar wanneer ze op de green zijn aangekomen, dienen ze te ‘putten’. Dit vergt meer tijd en concentratie omdat het een paar slagen kan duren vooraleer het golfballetje effectief in het putje terechtkomt.
 • Hoe dicht ligt de eigendom die u op het oog heeft bij het pad voor de golfkarretjes? Dit is belangrijk omdat dergelijke rijdende golfkarretjes toch voor wat verkeer zullen zorgen op deze paden… U dient er in elk geval voor te zorgen dat u zich comfortabel voelt bij de ligging van het vastgoed ten opzichte van dit pad voor golfkarren.

Uitzicht vanuit het pand (woning, duplex, appartement, studio)

Welke uitzichten komen bij de aankoop van de eigendom in kwestie? Kijkt u uit op de golfbaan? Kijkt u uit op waterpartijen zoals een meer of grote vijver? Of kijkt u uit op de golfbaan en achterliggende bergen of weides?

Of misschien komt er wel nog een ander type uitzicht aan te pas, zoals een goed onderhouden tuin binnenin een aangelegd dorpje in een luxe golfresort?

Misschien gaat het wel om een huis dat gelegen is aan de signature hole van de golfbaan? Elke golfbaan heeft zo’n signature hole en dit is een speciale hole die er dikwijls anders en/of moeilijker uitziet. Vanzelfsprekend zal een eigendom met uitzicht op zo’n signature hole wat duurder zijn dan een andere eigendom zonder dit uitzicht.

De uitzichten die gepaard gaan met de eigendommen op of aan een golfbaan hebben een aanzienlijke impact op het prijskaartje van het vastgoed in kwestie.

Lidmaatschappen en voorzieningen

Onderzoek hoe het lidmaatschap van de golfbaan in kwestie werkt.

Is lidmaatschap verplicht om de golfbaan te gebruiken?

Wat zijn de voordelen van zo’n lidmaatschap behalve het verkrijgen van toegang tot de golfbaan?

Denk aan extra voordelen zoals sociale netwerk evenementen, speciale restaurantformules, toegang tot tennispleinen, toegang tot fitnessruimte, toegang tot spa faciliteiten, enzovoort.

Of kan u zelf kiezen uit de opties?

Of kan u zelf beslissen wat u wel en niet wenst? Misschien kan u ook gebruik maken van de golfbaan mits het betalen van een dagticket? Of misschien houdt u wel van de sfeer van zo’n omgeving rond de golfbaan maar golft u zelf niet echt?

Zoek dit goed uit alvorens u beslist om te investeren. Zo is de aanbieding onderaan deze pagina een voorbeeld van een heel flexibele formule in een golfresort met verhuurgarantie.

Voorzieningen qua levenscomfort

Voorzieningen in de nabije omgeving zijn een cruciale factor om comfortabel te kunnen genieten… Of rijdt u liever eerst een uurtje met de wagen om wat boodschappen te doen? Inderdaad… Voorzieningen zijn cruciaal!

Het is belangrijk om alles in de buurt te hebben… Denk aan deftige winkels, een bakker, een slager, een restaurant, een bar, een bistro, enzovoort. Bij het selecteren van een geschikte eigendom dient u zich zeker en vast goed te informeren qua voorzieningen aan, op en nabij de golfbaan.

Verhuren Versus Privé-gebruik Versus Gemengd gebruik?

Wenst u vastgoed aan een golfbaan te kopen omdat u er zelf constant van wenst te genieten?

Of zoekt u eerder naar een gezonde balans tussen deels eigen gebruik en deels verhuur? Om een degelijk rendement op uw geïnvesteerde eigen middelen te behalen? En om toch nog een aantal weken per jaar te kunnen genieten van een unieke golfvakantie met het hele gezin?

Of wenst u dit puur als belegging te benaderen en wenst u dus permanent te verhuren?

Dit zijn belangrijke vragen waarop u zelf een antwoord moet formuleren! Bekijk de aanbieding hieronder om een idee te krijgen van wat er zoal mogelijk is met vastgoed op golfbanen!

Aanbieding – Appartement op golfbaan kopen in Frankrijk

luxe vakantiepark met golfbaan studio's en appartementen te koop frankrijk regio limousin wyndham halcyon retreat golf en spa resort

Een aanbieding die momenteel twee van de drie bovenstaande vormen toelaat (gemengd gebruik (privé-gebruik + verhuur) + constant verhuren), is de aanbieding Tweede huis kopen in Frankrijk – Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa Resort vlakbij Limoges in Nouvelle-Aquitaine (vroegere Limousin regio) in Frankrijk.

 • Zorgeloze verhuurgarantie via Wyndham hotelketen (leegstand heeft geen invloed op uw rendement)
 • Gegarandeerd minimumrendement van 7% per jaar
 • Twee ongeziene bonusrendementen verkrijgbaar:
  • Rendement in natura: 6 weken per jaar eigen privé-gebruik (kosteloos zonder impact op rendement)
  • Meerwaarde van 25% of 50% indien u verkoopt na respectievelijk 5 of 10/15/20 jaar
 • Rendement op geïnvesteerd eigen vermogen kan pak hoger uitvallen mits u deels financiert met behulp van een (hypothecaire) lening
 • U verwerft de VOLLE EIGENDOM (geen bedenkelijke erfpacht- of opstalrechtclausules)
 • Fantastisch project dat al uw zorgen als vastgoedbelegger qua beheer, onderhoud, leegstand, enz. wegneemt.

Een vakantiehuis aan de golfbaan in Frankrijk kopen met prima rendement en zes weken eigen gebruik per jaar… U kan het slechter treffen als beleggende golfliefhebber, is het niet?

Privacy en veiligheid bij appartement op golfbaan kopen

Een vakantiehuis aan de golfbaan kopen betekent dat u, afhankelijk van de inplanting van het gebouw, golfers zult zien voorbijwandelen in uw voor- en/of achtertuin. Indien u veel waarde hecht aan uw privacy, dan is dit dus zeker een aspect om in het oog te houden.

U zou dit eventueel kunnen oplossen door een eigendom te kopen die een eindje van de golfbaan verwijderd is. Of door iets te kopen op een verdieping met enkel een balkon of terras bijvoorbeeld zodanig dat u wat hoger zit dan de golfers zelf…

Beperkingen qua geluidsoverlast

Een appartement op de golfbaan kopen als feestneus en organisator van talrijke feestjes? Houdt u van wilde en luidruchtige tuinfeestjes en grote barbecues? Dan zal u in elk geval rekening moeten houden met de tee times van de golfers (vanaf de start van het spel aan de afslagplaats tot het einde).

Golfers houden van stilte gedurende het uitoefenen van deze sport. Concentratie, techniek en balans spelen een grote rol en luidruchtige mensen kunnen ze missen als kiespijn!

Onderhoudswerkzaamheden op en rond de golfbaan

Er is een reden waarom golfbanen er altijd zo mooi en netjes uitzien! Zo’n golfbaan krijgt namelijk heel veel onderhoud en landschapsarchitectuur.

Dus weet dat geluid afkomstig van grasmaaiers en onderhoudsploegen erbij hoort wanneer u een vakantiehuis aan de golfbaan zou kopen!

Wenst u nog meer interessante info te lezen over vastgoed op golfbanen? Dan is de pagina Huis aan golfbaan kopen? Overzicht van voor- en nadelen best wel de moeite waard om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *