• Home
  • Ā»
  • Blog
  • Ā»
  • Actief of passief beleggen in vastgoed: 5 factoren om te overwegen

Actief of passief beleggen in vastgoed: 5 factoren om te overwegen

min leestijd

actief of passief beleggen in vastgoed 5 factoren om te overwegen

Particuliere beleggers die op zoek zijn naar een stabiele inkomstenstroom, wenden zich vaak tot vastgoed en worden geconfronteerd met dezelfde eeuwenoude vraag: Is actief of passief beleggen in vastgoed nu de beste keuze voor mij?

Vastgoedinvesteringen zijn een populair beleggingsinstrument, omdat ze een passief inkomen (huurinkomsten) en royale belastingvoordelen opleveren.

Via een hefboomeffect kan u met investeringsvastgoed ook een hoger rendement dan gemiddeld behalen op uw geĆÆnvesteerde eigen middelen.

In veel gevallen is er ook een mooie beloning aan het einde van de rit, tenminste indien verkopen met meerwaarde uw exitstrategie is…

U kunt een substantiƫle kapitaalgroei realiseren en de waarde van uw investering doen stijgen door de tijd het werk te laten doen!

De combinatie van deze bovenstaande punten kunnen resulteren in hogere rendeĀ­menten met relatief beperkt risico, vergeleken met traditionele passieve inkomstenbronnen zoals dividendgenererende aandelen, obligaties, kasbons, cryptomunten of annuĆÆteiten.

Hieronder gaan we dieper in op het verschil tussen actief en passief beleggen in vastgoed.

En hoe u aan de hand van 5 belangrijke parameters de juiste keuze kunt maken qua investeringsstrategie in onĀ­roerend goed…

We sluiten af met een greep uit het assortiment passieve vastĀ­goedbeleggingen in binnen- en buitenland.

Belangrijkste verschillen tussen actief en passief beĀ­leggen in vastĀ­goed

Wanneer particuliere spaarders en beleggers de keuze moeten maken tussen actief of passief beleggen in vastgoed, moeten de voor- en nadelen van elke strategie worden overwogen.

Laten we eerst kort al eens de belangrijkste verschillen tussen de twee technieken bespreken om in grote lijnen aan te duiden waar het precies om draait…

Wat is actief beĀ­leggen in vastĀ­goed?

wat is actief beleggen in vastgoed

Soms zegt ƩƩn beeld meer dan duizend woorden… Actieve beleggers in onroerend goed zijn betrokken bij elk aspect van de vastgoedtransacties.

Een actieve vastgoedbelegging kan dus al snel een blok aan uw been blijken te zijn indien u vaak taken en verantwoordelijkheden blijkt te onderschatten.

Actief beleggen in onroerend goed betekent dat u als belegger vastgoed koopt voor periodieke huurinkomsten of dat u een pand aankoopt om op te knappen en vervolgens met winst te verkopen.

De verhuureenheid kan allerlei gedaantes aannemen, van een eengezinswoning over een appartement, studio of garagebox tot een grote woning voor meerdere gezinnen, een appartementsblok of een villa.

Het vinden van een interessant pand, het slim verkrijgen van financiering voor het beleggingsvastgoed, het perĀ­soonlijk garanĀ­deren van de lening (meestal via onderĀ­pand) en vervolgens de renoĀ­vatie of nieuwbouw in goede banen leiden.

Uiteindelijk komt dan ook het vastgoedbeheer, de verhuur en het onderhoud voor rekening van de actieve belegger.

In deze context wensen we u graag te wijzen op 7 types huurders die u maar beter kunt vermijden als u op het punt staat om huisbaas te worden.

Dit zijn mogelijk lastige taken die tijd en energie kosten. Maar ze kunnen zeker de moeite waard zijn.

Want als alles goed gaat, ontvangt een actieve belegger in vastgoed het leeuwendeel van het rendement.

Wat is passief beĀ­leggen in vastĀ­goed?

wat is passief beleggen in vastgoed

Passief beleggen in vastgoed is een hands-off benadering waarbij een belegger zijn/haar kapitaal zorgeloos in een vastgoedproject kan investeren.

U kan in dergelijke passieve vastgoedbeleggingen beleggen in de vorm van een appartement, studio, huis, vakantie­woning, hotel­kamer, opslag­unit, service­flat, garage, parkeer­plaats, studenten­kamer, studenten­kot, garagebox, assistentiewoning, bungalow, commerciële ruimte of zelfs een stacaravan.

Het beleggingsvastgoed wordt volledig beheerd door een promotor en/of professionele rentmeester.

Als particulier beleggen in vastgoed op passieve wijze betekent dus dat beleggers de selectie en het beheer van opbrengsteigendommen uitbesteden aan een promotor en/of rentmeester.

Deze ontwikkelaars en beĀ­heerders speciaĀ­liseren zich in het activeren van kapitaal van meerdere particuliere beleggers.

Zo’n promotor voert specifieke bedrijfsplannen uit, verricht dagelijks werk (al dan niet van een professionele rentmeester) en brengt ook periodiek verslag uit aan de diverse investeerders.

Het grootste pluspunt van de passieve beleggingsroute is dat u geen tijd en energie verliest met uw eigendom.

Iemand anders neemt uw kopzorgen over, weliswaar tegen een marktĀ­conforme vergoeding.

Lang verhaal kort: Met passief beleggingsvastgoed betaalt u met de glimlach een portie van uw rendement aan de beheerder om compleet zorgeloos en zonder stress en frustraties te beleggen.

Moet ik nu passief of acĀ­tief beĀ­leggen in vastĀ­goed?

We kunnen ruwweg 5 belangrijke factoren aanduiden waarmee u rekening moet houden wanneer u beslist welke beleggingsstrategie het beste bij u past.

Deze vijf cruciale factoren zijn:

  • Controle
  • Tijdsbesteding
  • Diversificatie
  • Opportuniteiten / deals
  • Risico

Hieronder lichten we elk van deze factoren in detail toe.

Laat u leiden door deze informatie om een degelijke en goed geĆÆnforĀ­meerde investeringsĀ­beslissing te nemen.

Vijf doorslagĀ­gevende factoren om een beleggingsĀ­strategie te selecĀ­teren

Controle

uw drang naar controle en beslissingsmacht zal bepalen of u actief of passief dient te beleggen

Bij een investeringsmogelijkheid kunt u ervoor kiezen om actief of passief te zijn als belegger.

Deze keuze dient afhankelijk te zijn van het niveau van controle dat u wenst te behouden.

Controle uit handen geven = Passief beĀ­leggen

Als passieve belegger bent u in eerste instantie een stille investeerder, een partner in de deal zonder veel beslissingsrecht.

U investeert uw kapitaal in fysiek vastgoed via een ervaren promotor. Die zal vervolgens instaan voor het beheer, de verhuur en het onderhoud.

Als spaarder / investeerder verliest u dus zo min mogelijk tijd met deze manier van investeren in vastgoed.

Wanneer u de controle uit handen geeft, vertrouwt u op de promotor en zijn team (zoals een rentmeester) om het bedrijfsplan uit te voeren en om uw opbrengsteigendom te doen renderen.

Zorg er bij het doorlichten van een bouwpromotor voor dat u de juiste due diligence uitvoert zodat de belangen van beide partijen op elkaar worden afgestemd.

In sommige gevallen biedt de promotor u bijvoorbeeld een verhuurgarantie aan, wat betekent dat u maandelijks een overeengekomen bedrag aan huurinkomsten ontvangt. Leegstand of geen leegstand, wanbetaling of niet…

Hierdoor wordt de promotor financieel gestimuleerd om huurinkomsten en een rendement te behalen die minstens uw huurinkomsten bedragen of bij voorkeur overstijgen.

Maar: Beleggen in vastgoed met verhuurgarantie betekent ook dat de verhuurgarantie maar zo veel waard is als de financiƫle gezondheid van diegene die de verhuurgarantie waarborgt.

Immers, wat is een verhuurgarantie waard indien ze uitgaat van een bedrijf dat in financiƫle moeilijkheden zit?

Opmerking: Zoekt u naar een passieve vastgoedbelegging met verhuurgarantie inclusief hoog rendement en zo weinig mogelijk risico?

Dan kan u als Belg ook opteren voor een gouden verhuurgarantie door de overheid.

Zelf de controle beĀ­houden als controlĀ­freak = Actief beĀ­leggen

Als actieve investeerder in vastgoed kunt u zelf het complete businessplan beheren. U beslist zelf welke beleggingsstrategie u wilt volgen en hoe u het financieel plan gaat uitwerken.

Daarnaast bepaalt u ook het type investeringsvastgoed en het niveau van de uit te voeren renovaties. U bepaalt zelf de kwaliteit van de huurder en de huurprijs.

U vangt zelf problemen op, zorgt voor het onderhoud en periodieke herstellingswerken, enzovoort.

Bij passief beleggen wordt al het bovenstaande bepaald en geĀ­regeld door de promotor en/of rentĀ­meester.

Normaal gesproken belegt iemand actief OF passief in vastgoed, maar niet beide. Het komt er meestal op aan of u als belegger controle wil hebben of niet.

Actief of passief beleggen in vastgoed? De vraag die u eigenlijk echt dient te beantwoorden, is de volgende:

Ben ik een controlefreak of niet? Heb ik geen vertrouwen in mijn medemens (omdat ik het zelf allemaal beter kan) of geniet ik ervan om taken uit te besteden?

In het geval dat u een controlfreak bent zonder dat u veel vertrouwen in de competenties van uw medemens heeft, is actief beleggen in vastgoed de enige juiste keuze.

Heeft u daarentegen wel vertrouwen in de professionele dienstĀ­verlening van uw medeĀ­mens en houdt u ervan om taken uit te besteden? Dan is passief investeren in vastgoed de enige juiste beslissing voor u!

Tijdsbesteding

tijdsbesteding is cruciale factor om belegging te beoordelen

Veel investeringen in vastgoed vereisen renovaties of kleinere opknapwerken om het pand verhuurbaar te maken.

En actief investeren in vastgoed betekent ook dat het vastgoed periodiek moet onderhouden worden, dat de huur moet geĆÆnd worden en dat er af en toe problemen moeten worden opgelost.

Bij actief beleggen in vastgoed gaat het voordeel van meer controle behouden gepaard met het nadeel van meer tijdsbesteding.

Actieve investeerders worden verhuurders, wat vermoeiend en tijdrovend werk is.

Dat is zeker het geval als renovaties of nieuwbouw, naast onderhoud uitvoeren en huurinkomsten innen, deel uitmaken van uw financieel plan.

Het is uw persoonlijke verĀ­antwoordelijkheid om u te verdiepen in de specifieke beleggingsĀ­categorie waarin u wilt beleggen.

Vervolgens moet u verschillende professionele partners (makelaar, vastgoedĀ­beheerder, advocaat, boekhouder, fiscaĀ­list, notaris, kredietĀ­makelaar, verzekeringsĀ­makelaar, enzovoort) vinden en raadĀ­plegen.

Als u eenmaal de juiste partijen gevonden hebt, moet u alle taken uitvoeren die nodig zijn om een geschikt pand te vinden, te analyseren en aan te kopen.

Na het sluiten van de deal is uw belegging niet volledig handenvrij of zorgeloos. Zelfs niet indien u een goed bedrijf voor vastgoedbeheer heeft aanĀ­genomen (een rentmeester in het vakĀ­jargon).

Wanneer er namelijk iets onverwachts gebeurt, bent uĀ  als huisbaas verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem.

Dat kan leiden tot veel stress en kopzorgen, op elk uur van de dag of nacht.

Als een toilet kapot gaat of indien het dak lekt bijvoorbeeld, zal uw huurder u opbellen om de uitgaven voor reparatie goed te keuren (of met de vraag of u kunt langskomen om het zelf te herstellen).

Gaat het om een toilet dat stuk is gegaan, dan zal de huurder vragen welke loodgieter er gecontacteerd moet worden, wanneer, enzoĀ­voort.

Kortom, een pak coƶrdinatietaken om alles naar wens te laten verlopen!

Natuurlijk, het is mogelijk om de meeste bovengenoemde taken te automatiseren van zodra u op een bepaald niveau zit als actieve vastgoedbelegger.

Maar dat vereist een bepaald niveau van expertise en een grote tijdsinvestering om het effectief te gaan schalen en implementeren.

Passief beleggen in vastgoed daarentegen is min of meer probleemloos en kan stress vermijden.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de hierboven beschreven taken. Nadat u zowel de promotor als de beleggingsopportuniteit heeft doorgelicht, investeert u eenvoudig uw kapitaal.

U zult vervolgens op de hoogte worden gehouden met periodieke projectupdates.

Maar belangrijker: U zult periodiek uw huurĀ­inkomsten (en dus uw rendement op uw geĆÆnvesĀ­teerde eigen middelen) op uw bankĀ­rekening gestort krijgen.

Diversificatie

diversificatie van uw kapitaal en vermogen kan keuze bepalen tussen actief of passief in vastgoed beleggen

Het is veel moeilijker om als actieve belegger gediversifieerd te beleggen in onroerend goed.

Het kost namelijk een hoop tijd om een expert te worden in uw specifieke doelmarkt en/of beleggingscategorie.

De meeste actieve beleggers investeren dichtbij huis omdat het hen gemakkelijke toegang biedt en omdat ze het meest vertrouwd zijn met de lokale markt.

Maar hoe groot is de kans dat de beste vastgoeddeals te vinden zijn binnen een straal van pakweg vijf kilometer van uw woonplaats?

Als passieve belegger ruilt u controle in voor meer diversificatiemogelijkheden.

Wanneer u opteert voor passieve vastgoedbeleggingen, bent u als particuliere spaarder een onderdeel van een grotere structuur en systeem.

Daarnaast is het gewoon veel gemakkelijker om uw spaarĀ­kapitaal over meerdere deals te spreiden, vooral wanneer u een kleiner bedrag per project investeert.

In de praktijk kan u al met een klein bedrag in vastĀ­goed invesĀ­teren op twee manieren:

  1. Ofwel werkt u met een lening voor de opbrengsteigendom om deze slechts voor een kleine fractie zelf te financieren. De rest van het aankoopbedrag financiert u met vreemd vermogen.
  2. Ofwel opteert u voor passieve vastgoedbeleggingen met een lage instapdrempel

Bijvoorbeeld: een huis kopen voor verhuur op actieve wijze, betekent dat u een groter deel van uw middelen (tijd, energie en kapitaal) in die ene deal zal moeten investeren.

Wanneer u zich daar prettig bij voelt, kunt u het dagelijkse beheer van uw vastgoedbelegging overdragen aan een ervaren vastgoedbeheerder.

In ruil daarvoor kunt u uw middelen (tijd, energie en kapitaal) spreiden over meerdere investeringen in verschillende markten.

Dit maakt een betere diversificatie van uw portefeuille mogelijk.

Drie zaken (hieronder in detail besproken) om op te focussen bij het diversifiƫren van passieve vastgoedinvesteringen zijn:

  1. Het type beleggingsvastgoed,
  2. De locatie van het pand
  3. Het profiel van de promotor en de beheerder/uitbater

Types beleggingsĀ­vastgoed

Veel beleggers overwegen te investeren in passieve vastgoedbeleggingen om een betere spreiding over verschillende types vastgoed te krijgen (gezinswoningen, meergezinsĀ­woningen, apparĀ­tementen, studio’s, studentenĀ­kamers, garages, garageĀ­boxen, villa’s, vakantieĀ­woningen, recreatieĀ­vastgoed, hotelĀ­vastgoed, opslagĀ­ruimtes, kantoren, winkels, etc.).

Doorgaans heeft elke promotor een specialiteit in een specifiek type vastgoed, waardoor zo’n aanbieder een concurrentieĀ­voordeel heeft ten opzichte van de rest van de spelers.

Hou hier rekening mee tijdens uw zoektocht en tracht uit te vissen welke aanbieders kwaliteit met ervaring en degelijke rendeĀ­menten combineert.

Diversificatie in uw vastgoedĀ­portefeuille is belangrijk.

Hou dit in het achterhoofd wanneer u een beslissing neemt op het vlak van actief of passief beleggen in vastgoed!

Een mooie manier om passief en gediversifieerd in vastgoed te beleggen, is door uw investeringen te spreiden over vele types vastgoed, zoals residentiĆ«le woningĀ­bouw (apparĀ­tementen, studio’s of eengezinsĀ­woningen), studentenĀ­huisvesting, vakantieĀ­vastgoed, parkeerĀ­gelegenheid, opslagĀ­ruimtes, hotelĀ­vastgoed, enzovoort.

Probeer u te concentreren op types vastgoed die als stabiel worden beschouwd en bestand zijn tegen tijdelijke correcties van de vastgoedmarkt (die onverĀ­mijdelijk ook diverse cycli doormaakt).

Locatie van het opĀ­brengstpand

geografische diversificatie is mogelijk via passieve vastgoedinvestering

Een andere vorm van diversificatie binnen geld beleggen in vastgoed is geografische diversificatie.

Actief beleggen vanuit uw eigen gemeente, stad of provincie kan werken.

Passief beleggen in vastgoed daarentegen is ideaal voor beleggers die buiten hun provincie en land op zoek zijn naar betere investeringsĀ­mogelijkĀ­heden in veelĀ­belovende markten en/of niches.

Sommige van de beste vastgoedbeleggingen zijn in buitenlandse markten te vinden.

Het kan heel moeilijk zijn om als actieve vastgoedinvesteerder in een ander land actief te zijn vanwege afstand, taalbarriĆØres, concurrentie, een gebrekkig netwerk, noodzakelijke maar ontbrekende marktkennis, enzoĀ­voort.

Maar als u in contact kunt komen met een succesvolle promotor die sleutel-op-Ā­de-deur beleggingsĀ­vastgoed aanbiedt in die lokale markt, dan kunt u toegang krijgen tot een aantal geweldige deals en een beleggingspand kopen waartoe u anders geen toegang zou hebben.

Profiel van de proĀ­motor en/of beĀ­heerder

Licht promotors zorgvuldig door en uiteraard dient u zich niet verplicht te voelen om maar ƩƩn promotor te overwegen.

Zorg ervoor dat zo’n speler diepgang kan bieden op het vlak van management en continuĆÆteit.

Maak uw huiswerk op grondige wijze en durf vergelijken, het is de enige manier om te ontdekken wat voor vlees u in de kuip heeft.

Het is ook belangrijk dat de ontwikkelaar van beleggingsvastgoed trouw blijft aan de interne filosofie en model, welke conservatief en reeds getest moeten zijn.

Wanneer u via meerdere promotoren investeert, krijgt u veel opportuniteiten gepreĀ­senteerd. Hierdoor krijgt u een veel beter beeld van de totale investeringmarkt.

Rustig uw tijd nemen om dergelijke passieve vastgoedĀ­investeringen met elkaar te vergelijken, is de slimste zet die u kunt doen.

Deals en opportuĀ­niteiten

goede vastgoeddeal als belegging vinden vergt tijd als actieve vastgoedinvesteerder

Vastgoed kopen voor de verhuur… Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan als doe-het-zelver.

Het vinden van de juiste opbrengsteigendom en het bepalen van een correcte marktconforme prijs vereist inzicht in vastgoed, ervaring, lokale kennis en een goede notie van wat er mogelijk is met behulp van financiering.

Actieve vastgoedbeleggers moeten een praktische aanpak hanteren waarbij ze ambitieus en gedisciplineerd zijn in hun zoektocht naar informatie over de markt(en) waarin zij beleggen.

De juiste deal komt heus niet zomaar uit de lucht vallen…

Succesvol investeren in onroerend goed begint met het beoordelen van een groot aantal vastgoedeenheden en hun kenmerken.

Zo heeft u voorafgaand aan het vinden van de juiste deal al een hoop kennis vergaard over de markt.

Het kan, afhankelijk van uw tijdsinvestering, jaren duren om een goed idee te krijgen van een markt en welk soort beleggingsvastgoed het goed doet.

Passieve vastgoedbeleggers beĀ­steden het acquisitie- en aankoopproces uit aan promotoren die ervaring hebben met het herkennen van een goede deal.

Wat een veel kleinere tijdsĀ­investering van u als particuliere investeerder vergt.

De meeste vastgoedpromotoren werken samen met een aantal sterke lokale professionals, ervaren spelers die jaarlijks in contact komen met honderden opportuniteiten in binnen- of buitenland.

Tot slot nog dit: Passieve beleggers hebben het voordeel dat ze vlotter kunnen diversifiƫren en schalen. En dit betekent dat ze doorgaans niet al hun eieren in dezelfde mand plaatsen.

Door de diversificatie van een passieve vastgoedportefeuille stijgt of daalt het vermogen van passieve beleggers niet wanneer een enkele vastgoedinvestering het goed of slecht doet.

Daarnaast worden ze ā€˜s nachts niet wakker gebeld omwille van een verstopt toilet of een gesprongen zekering.

Risico – Actief of passief beĀ­leggen in vastĀ­goed

risicoprofiel kan doorwegen in keuze tussen actief versus passief beleggen in onroerend goed

U bent als passieve belegger blootgesteld aan veel minder risico.

U kunt namelijk opteren voor een reeds ontwikkeld en bewezen beleggingssysteem dat steunt op bestaande bedrijfsĀ­processen en infraĀ­structuur.

Dergelijke passieve beĀ­leggingsopportuniteiten worden aanĀ­geboden door een ervaren promotor en dito beheerder die (bij voorkeur) in het verleden talloze succesĀ­volle projecten heeft afgerond.

Bovendien is er meer zekerheid over het rendement.

Want vaak komt een passieve vastgoedbelegging met een verhuurgarantie, die een hoog rendement met beperkt risico mogelijk maakt.

Check de opportuniteiten onderaan deze pagina (om een idee te krijgen van wat er op de markt is.

Voorafgaand aan het investeren zult u in zo’n geval de te verwachten contractueel gewaarĀ­borgde huurĀ­inkomsten en het te verwachten rendement kennen.

Dat geldt dan hoofdzakelijk voor het jaarlijks rendement gedurende de periode dat u verhuurt.

Ter herhaling: Als u uw huiswerk goed doet, kunt u een promotor vinden die contractueel geĀ­garandeerde huurĀ­inkomsten en beleggingsĀ­rendementen aanbiedt.

Actief beleggen in vastgoedĀ als strategie is veel riskanter. Een pand rechtstreeks aankopen voor verhuur kan u als belegger blootstellen aan tal van grotere risico’s.

Denk maar aan het plotse faillissement van een aannemer die u reeds een voorschot had betaald in het kader van de opfrissings- en renovatiewerken.

Of die vervelende regelgeving die u blijkbaar toch niet volledig heeft nageleefd, waardoor u maanden vertraging oploopt qua inning van de eerste huurinkomsten…

Opgelet: Met het hogere risico van actief investeren in vastgoed heeft uw investering wel een hoger opwaarts potentieel qua rendement.

U organiseert zelf alles van A tot Z, waardoor u grip heeft op kosten en processen en waardoor u tegelijkertijd de vaste kosten tot een minimum beperkt.

Uit uw jaarlijks rendement dient u namelijk geen rentmeester te bekostigen. U ontvangt dus 100% van het gegenereerde rendement.

Hierbij moet u dan ook wel de last dragen van 100% van de verliezen indien het fout loopt, zoals leegstand, schade, wanbetaling, enzovoort.

Aanbiedingen die passief beĀ­leggen in vastĀ­goed mogelijk maken

Hieronder krijgt u een overzicht van passief beleggingsvastgoed waarin u als particuliere spaarder kunt investeren.

De meeste aanbiedingen komen met een zorgeloze verhuurĀ­garantie wat een passief inkomen verdienen met vastgoed mogelijk maakt.

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€204.000 Vanaf Prijs Excl. Kosten

8 Ơ 9% Netto: Ongeƫvenaard

Flat

Te koop voor verhuur en privƩ

Costa Blanca en Costa CƔlida, Spanje

€65.000 Minimum Eigen Inbreng

Vrij van Onroerende Voorheffing

Maatschappelijk verantwoord vastgoed, Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Aarschot, Belgiƫ

€78.375 min. eigen inbreng

7,2% rendement/jaar

€111.525 (Vanaf prijs)

Tot 5% rendement + privƩgebruik

Flat, Hotelkamer

Te koop voor verhuur en privƩ

Av. Sierra Morena, 2, 29692 Manilva, MƔlaga, Spanje

€50.000 (min. eigen middelen)

5 Ć  6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, Belgiƫ

€50.000 (min. eigen inbreng)

5% rendement | GratisĀ gebruik

Flat, Hotelkamer, Huis

Te koop voor verhuur en privƩ

Domaine de la FƓt, 23300 Noth, Frankrijk

Conclusie: Actief of passief beĀ­leggen in vastĀ­goed?

voor en nadelen van actief of passief beleggen samengevat

Uiteindelijk zijn er veel manieren om een succesvolle vastgoedbelegger te worden.

Niet alle strategieƫn zijn hetzelfde dus het is belangrijk om de voor- en nadelen van alle opties te begrijpen.

Op basis hiervan kunt u dan bepalen welke strategie (actief of passief) het beste voor u is.

Actief beleggen in onroerend goed is voor diegenen die voldoende tijd hebben om deals te zoeken en bovendien graag zelf permanent de controle behouden over hun opbrengsteigendom.

Ze nemen er de taken als huisbaas graag bij. In een alternatieve set-up kunt u een betrouwbaar team uitbouwen dat uw taken kan verlichten. Maar 100% zorgeloos zal het nooit zijn.

Als u een hardwerkende werknemer, zelfstandige of bedrijfseigenaar bent met weinig tijd, dan kunt u even goed de handen in elkaar slaan met een betrouwbare promotor die kant-en-klaar beleggingsvastgoed aanbiedt.

Dit is een geweldige manier van passief beleggen waarbij u uw beleggings­portefeuille kunt diver­sifiëren.

Daarnaast genereert u een passief inkomen met minimale inĀ­spanning.

Het rendement van een passieve vastgoedbelegging kan vergelijkbaar zijn met de situatie waarin u actief in vastgoed belegt, maar het risicoprofiel is aanzienlijk lager.

Het is om die reden dat een stijgend aantal beleggers de meerwaarde begint in te zien van deze passieve vastgoedstrategie.

Lees er nog meer over op de pagina Passieve vastgoedbelegger of actieve vastgoedverhuurder – Wie bent u?

In elk geval: De vraag “Actief of passief beleggen in vastgoed?” kan qua risicoperspectief gemakkelijk beantwoord worden!

Bent u risico-avers, kies dan voor passief kant-en-klaar beleggingsĀ­vastĀ­goed.

Tot slot nog een tip: Steek niet al uw spaargeld in vastgoed maar hou een gezonde balans voor ogen. Deel uw spaarkapitaal op in deeltjes en beleg het gespreid in diverse activa. Voor meer informatie verwijzen we graag naar:

Gerelateerde info over actief VS passief inĀ­vesĀ­teren in vastĀ­goed

  • Passieve inkomsten opbouwen met vastgoed: Ontdek de voordelen van handenvrij beleggingsvastgoed en hoe u met passief inkomen uit onroerend goed aan vermogensopbouw kunt doen
  • Vastgoed: Passief beleggen of actief verhuren? Is het beter om alles zelf te doen als huisbaas of is het slimmer om het van bij de start te gaan benaderen als een passieve investering? Lees dit artikel om te weten te komen wat uw mogelijkheden zijn…
  • Passief beleggen in vastgoed kan perfect zijn voor nieuwkomers in de vastgoedwereld – Zorgeloos inrollen kan perfect – Lees dit zeker indien u nog twijfelt tussen actief of passief beleggen in vastgoed!
  • Vastgoed met verhuurgarantie als belegging – Een inleiding tot dit spaarproduct met diverse graden van zekerheid en risico’s. Gefrustreerde spaarders (door de bijzonder lage rentevoeten) kunnen dit als welgekomen alternatief beschouwen
  • Vastgoed voor verhuur als investering – Doe-het-zelf (hands-on) of passief (hands-off): Ontdek welke aanpak het best aansluit bij uw karakter, investeringsprofiel en dagelijkse bezigheden (zowel professioneel als privĆ©)
  • Pand kopen en verhuren ter activering van spaargeld – Uw spaarcenten activeren met behulp van een opbrengsteigendom kan een strak plan zijn. Echter, enkel en alleen indien u het niet impulsief aanpakt. Denk dus heel goed na over de verplichtingen die dit met zich kan meebrengen. Wenst u actief betrokken te zijn of wenst u liever passief achter de schermen te blijven? Maak ook kennis met enkele aanbiedingen passief kant-en-klaar-beleggingsvastgoed die verhuurgaranties aanbieden
  • Huis kopen en onmiddellijk verhurenĀ – Door een huis te kopen voor verhuur kunt u maandelijks extra inkomsten verdienen. Bepaal hoe snel u rendement wilt zien op uw eigen middelen en bepaal op basis hiervan de juiste investeringsmethode (actief met vertraging of passief met direct rendement). Hou ook rekening met de impact op uw professioneel en privĆ© leven (actief betekent extra stress en druk, passief betekent dat alles bij het oude blijft qua tijdsbesteding)
  • Vastgoed kopen en onmiddellijk verhuren – Ontdek wat er mogelijk is met onroerend goed om uw spaargeld te activeren. Hou ook rekening met de neveneffecten zoals stress, kopzorgen en tijdverlies. Overweeg eventueel passief beleggingsvastgoed om deze neveneffecten te vermijden.
  • Huurwoning kopen als belegging voor extra pensioengeld – Ontdek hoe een woning kopen om te verhuren de ideale pensioenspaarformule kan zijn. Tips om maandelijks, tot het einde van uw dagen, extra pensioeninkomsten te verdienen
  • Verhuurde woningen met verhuurgarantie als investering: Een opbrengsteigendom met verhuurgarantie kan de perfecte vervanging van het klassieke spaarboekje zijn. Ontdek de voor- en nadelen hiervan en krijg een overzicht van de beleggingsopties in binnen- en buitenland
  • Verhuurde woning in buitenland kopen voor toprendement – In het buitenland een opbrengsteigendom aankopen kan een mooi spaaralternatief zijn indien u zorgeloos kunt verhuren aangevuld met contractueel gewaarborgde huurinkomsten. Lees er hier alles over.
  • Beleggen in vastgoed met spaargeld: Ontdek hoe u snel en schaalbaar een vastgoedportefeuille kunt uitbouwen die maandelijks passieve inkomsten kan opleveren. Vergeet het spaarboekje of de beurs en hou zelf de teugels in handen.
  • Hoe investeer ik het best in vastgoed? Een overzicht van 7 gouden tips, afkomstig van ervaren vastgoedbeleggers. Steek er iets van op en doe er uw voordeel mee
  • Investeringsvastgoed als belegging met beperkt risico: Maak kennis met 15 gouden regels om het ver te schoppen in de vastgoedwereld. Laat u inspireren door een uniek aanbod van interessante investeringsformules met verhuurgarantie (veel zekerheid, heel beperkt risico)
  • Investeren in vastgoed om financiĆ«le onafhankelijkheid te bereiken – Een vastgoedinvestering kan ervoor zorgen dat u op termijn financieel onafhankelijk wordt. Maak kennis met goede argumenten om uw levenspartner te overtuigen. En ontdek waarom passief investeringsvastgoed zo in de lift zit (aan de hand van diverse aanbiedingen kunt u ontdekken wat er zoal beschikbaar en te koop is op de markt)
  • Investeren in onroerend goed met spaargeld – Waardevolle inzichten en advies om uw zuurverdiende spaarcenten slim en doordacht te investeren in een goed renderende en waardevaste opbrengsteigendom
  • Geld verdienen met vastgoed: Ter inspiratie krijgt u hier 9 opties om met onroerend goed voor verhuur een bijkomend inkomen te verdienen
  • Extra inkomsten verdienen met verhuren van vastgoed: Vier interessante tips om maandelijks passieve inkomsten te verdienen met vastgoed voor verhuur
  • Zou ik investeren in vastgoed of niet? Twijfelt u over de zin of onzin van vastgoed als spaarformule? Ontdek hier de plus- en minpunten van dit beleggingsproduct en ontdek dat er ook compleet passieve investeringsformules zijn, inclusief gegarandeerde huurinkomsten
  • Vastgoed als belegging voor beginners 10 valkuilen in de kijker die u beter vermijdt om financiĆ«le drama’s en kopzorgen te voorkomen
  • Hoe begin ik met vastgoed als beleggingsvorm? Start het leerproces nu en maak kennis met tien typische fouten van beginnende vastgoedinvesteerders
  • Hoe een opbrengsteigendom kopen? Enkele leerrijke tips en een overzicht van enkele klassieke blunders en grote fouten om te vermijden
  • Grootste fout van nieuwe vastgoedbeleggers is opgave door informatiestress – Lees hier tips en oplossingen
  • Verhuurde staat woning kopen: 6 tips om direct passieve inkomsten te verdienen met een pand dat reeds verhuurd is. Ter inspiratie krijgt u ook enkele mogelijke beleggingen te zien (passieve investeringsformules inclusief huurgarantie en zekerheid)
  • Waarom zou ik investeren in een vakantiewoning? Enkele bijzonder goede redenen om een vakantiewoning te beschouwen als belegging die een mooi jaarlijks rendement kan opleveren
  • Hoe investeren in vakantiewoningen? Hier komt u alles te weten over tweede verblijven als investering. Op wat moet u letten, wenst u puur persoonlijk gebruik of staat u open voor gemengd gebruik (deels verhuur), heeft u interesse in een contractueel gegarandeerd rendement per jaar? Maak bij wijze van voorbeeld ook kennis met enkele vakantiewoningen te koop die een jaarlijks zorgeloos rendement opleveren
  • Vakantiewoning als investering – Een vakantieverblijf kan met behulp van enkele tips en richtlijnen een stevig renderend onroerend goed zijn. Gemengd gebruik (privĆ©-gebruik en verhuur) kan mits selectie van de juiste promotor een uiterst zorgeloze investering zijn, mĆ©t voordelen in natura Ć©n stevig jaarlijks rendement
  • Studentenkot kopen als investering: Redenen waarom dit een goed idee is + Tips en tricks om investeren in studentenkamers de moeite waard te maken.
  • Zekere huurinkomsten met opbrengsteigendom in het buitenland – Investeren in een opbrengsteigendom in het buitenland kan perfect indien u rekening houdt met de voor- en nadelen ervan. Ontdek waarom passieve beleggingsopportuniteiten met huurgarantie perfect steek houden voor een buitenlandse investeerder.
  • Huisbaas worden kan een echte nachtmerrie zijn door diverse types huurders die u het leven zuur maken. Ontdek 7 types te vermijden huurders en overweeg eventueel een meer passieve vastgoedbelegging (enkele voorbeelden ter inspiratie)
  • Rentenieren met vastgoed & vervroegd op pensioen: Eenvoudige wiskunde [met praktijkvoorbeeld!]

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons








     ↙ Uw landcode *

    Privacybeleid *