• Home
  • »
  • Blog
  • »
  • Waarom je arm bent? Ontdek hier 11 oorzaken van het kwaad en alle miserie!

Waarom je arm bent? Ontdek hier 11 oorzaken van het kwaad en alle miserie!

min leestijd

10 redenen waarom je arm bent

Hier krijg je een overzicht van elf redenen waarom je arm bent. De bedoeling is om je enkele nieuwe inzichten te geven.

In een volgend artikel gaan we dan dieper in op allerlei manieren om rijker en vermogender te worden.

Laten we hier dus eens overlopen waarom je geen of weinig geld hebt!

Jouw gloednieuwe wagen

Op het moment dat je jouw nieuwe wagen gaat oppikken mag je ogenblikkelijk een waardevermindering van 11 procent boeken. De wagen afhalen, naar huis rijden en parkeren op de oprit of in jouw garage. Meer is er niet nodig om 11% van de aankoopprijs kwijt te zijn.

Een nieuwe wagen aankopen: het is en blijft een slechte investering. De initiële waardevermindering die je dient te slikken is er het mooiste bewijs van.

Zit je krap bij kas, kies dan voor een tweedehandswagen. Een goede tweedehandswagen kost minder qua aankoop en je boekt er sowieso minder waardeverlies door op het moment van aankoop.

Focus op een wagen die geen te zware motor heeft met aanvaardbare uitstoot! Dit zal je wegentaksen ook laag houden.

Een kwalitatieve tweedehandswagen kan je bovendien ook perfect van punt A naar punt B brengen.

Je vergelijkt niet genoeg

Voor de dagdagelijkse aankopen en boodschappen dient u uw verstand te gebruiken. Waarom een peperduur merk kopen indien u iets vergelijkbaar kan aankopen voor een goedkopere prijs?

Elke supermarkt heeft een eigen wit huismerk, wat private label wordt gemaakt door dezelfde fabrieken van de grotere merken. U begrijpt dat u dus eigenlijk gewoon premium betaalt voor een merk maar qua kwaliteit leunt een huismerk er vaak dicht bij aan.

Ook op het internet kan u een pak informatie vinden en tal van websites en aanbieders gaan vergelijken. Vertrek van een goede overzichtspagina die per topic alles groepeert, zoals 2Link voor de Belgische lezers en https://www.waarzo.nl voor de Nederlandse.

Het kan ook zijn dat u laks omgaat met terugkerende kosten zoals verzekeringspremies. Het loont best wel de moeite om uw verzekeringen onder de loep te nemen en te gaan vergelijken. Belgen kunnen op de volgende website gemakkelijk brandverzekeringen vergelijken bijvoorbeeld.

Zorgvuldig vergelijken kan u een pak geld besparen!

Een overzicht van nog enkele andere goede websites in deze context zijn:

Je woont groter dan nodig

Bekijk je huidige woning kritisch. Heb je dit echt allemaal nodig? Misschien betaal je momenteel wel een loodzware hypothecaire lening af.

Of erger nog, misschien leid je hierdoor een leven en een professionele carrière die volledig in het teken staan van de afbetaling van deze lening.

Waarom zou je de slaaf zijn van jouw eigen woning? Je verdient wat financiële ademruimte. Al jouw koopkracht inleveren om die zware hypothecaire lening te kunnen aflossen is gewoon geen goed idee! Zo’n scenario levert financiële en familiale stress op.

Door jouw te grote woning in te ruilen voor een kleinere woning kan je financiële ademruimte maken voor jezelf en je gezin.

Heb je die reusachtige tuin (die veel onderhoud vergt) wel nodig? Heb je die vier slaapkamers, twee badkamers, reusachtige kelder en twee verdiepingen wel nodig?

Bekijk je huidige familiale situatie kritisch. Het kan zijn dat je gezin is uitgedund omdat de kinderen reeds het huis uit zijn bijvoorbeeld.

Bekijk je eigen situatie en denk eens goed na over hoeveel huis/woning/bungalow/flat je ECHT nodig hebt! Te groot wonen kan zeker een reden zijn waarom je arm bent.

Restaurantbezoekjes

Hoe vaak ga je uit eten? Indien je lange dagen draait en veel werkt heb je soms gewoon geen zin om ’s avonds nog aan het fornuis te staan…

Zelf koken blijft sowieso de goedkoopste optie. Je kan dan ook ruime porties koken en de restjes de dag erna opeten. Of je kan je diepvriezer opvullen met extra maaltijden.

Wil je vooruit in het leven? Terwijl je financieel achter de feiten blijft hollen? Dan valt er hier heel wat te besparen! Schrap die overdreven dure restaurantbezoeken gewoon! Niets voor niets!

Zelf iets klaarmaken kan even goed smaken en zal bovendien zo geen aanslag op je portefeuille zijn! Laat je bijvoorbeeld inspireren door de volgende overheerlijke Griekse recepten om zelf te maken.

Overmatig op restaurant gaan kan zeker en vast een reden zijn waarom je arm bent. Tracht dit tot een minimum te beperken en start zelf met koken!

Bars en café’s

Zit je geregeld zonder cash? Blijf dan gewoon thuis! Je hoeft je heus niet elke dag te gaan bedrinken op café!

Of beter nog, ga eens lopen of fietsen! Het is goed voor de conditie en gezondheid en je bent er ook eens mee buiten!

We kennen allemaal wel een bekende serie zoals Friends of How I met your mother. Inderdaad, de hoofdpersonages zitten wel heel vaak in de pub, op dezelfde plaats, met hetzelfde drankje, met dezelfde mensen…

Wens je ook zo te worden? Geld spenderen aan activiteiten die je niet echt verrijken? Vaak op café gaan kost veel centen. En als je alcohol consumeert bedreig je bovendien jouw gezondheid.

Heb je toch zin in een stevige pint met wat makkers? Doe dan inkopen in een discounter en ga voor de scherpste prijs!

Tatoeages

Een kwalitatieve tatoeage kost een aardige stuiver! Zelfs een minder goede of ronduit slechte tatoeage kost veel centen!

Wil je besparen? Dan heb je hier alvast een minder belangrijke kostenpost die je kunt uitstellen of annuleren. Een tatoeage is misschien wel het minst belangrijke ding om geld aan uit te geven.

Tracht het eens te becijferen als een fractie van je maandelijks salaris. Voor een doorsnee tatoeage zal je al gauw een hele week mogen werken. Met andere woorden, minstens 25% van je maandloon zou je spenderen aan een tatoeage.

Maar hoe ga je dan betalen voor elektriciteit, water, voeding, kledij, huur, enzovoort? Indien je maximum 75% van je salaris overhoudt na die tatoeage?

Lichaamsversiering zou niet op je boodschappenlijst mogen staan indien je het financieel eventjes moeilijk hebt.

Sigaretten en sigaren

Roken? Ben je ernstig?

Vandaag is een pakje sigaretten peperduur geworden. Indien je dagelijks een pakje rookt kan dit zeker een van de redenen zijn waarom je arm bent!

Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat roken enorm schadelijk is voor de gezondheid. Roken veroorzaakt kanker.

Dus waarom rook je nog eigenlijk? Zelfs indien sigaretten of sigaren gratis verkrijgbaar zouden zijn, heb je geen enkele reden om te roken.

Vergeet ook niet dat je de mensen rondom jou schade toebrengt. Passief roken is namelijk ook schadelijk voor de gezondheid.

Betaaltelevisie en TV

Traditionele bedrijven die een groot aantal films en series aanbieden kosten geld. Kan je niet weerstaan aan een dagelijkse portie TV? Kies dan voor Netflix, HBO GO of Prime Video van Amazon. Dit zijn goedkopere opties!

Toch nog een opmerking ook… De meeste mensen die een vermogen opbouwen doen dit niet door op hun luie krent te zitten. Quasi niemand kan iets opbouwen door de hele dag voor de televisie te liggen lummelen!

Al die uren televisie kan je vervangen door uren productief bezig zijn. Maak er een gewoonte van om televisietijd te vervangen door productief werken. Je gebruikt die tijd dan om wat bij te verdienen en om geld opzij te zetten.

Ban die televisie gewoon uit je leven. Televisie kijken als een geobsedeerde slorpt je tijd op en kan verklaren waarom je arm bent.

Wensen versus behoeften

Er is een groot verschil tussen iets willen hebben en iets echt nodig hebben. Een gat in je hand hebben kan dus ook een oorzaak zijn van waarom je arm bent.

In tijdens van budgettaire moeilijkheden moet je voorrang geven aan echte behoeften. Vervolgens kan je aandacht besteden aan de wensen, de niet zo noodzakelijke zaken.

Wil je graag financiële vrijheid? Vraag je je af waarom je arm bent? Wil je graag zelf een zaak starten en afscheid nemen van je baas? Leef dan niet boven je stand. En spendeer alleen geld aan zaken die je ECHT nodig hebt.

Een mooi voorbeeld is kledij. Je hebt kledij nodig om niet naakt op straat te wandelen. Maar het hoeft helemaal niet de duurste merkkledij te zijn natuurlijk… Je kan ook aankopen tijdens de soldenperiode. Of online indien er bepaalde acties zijn.

Uitbesteden versus doe-het-zelf

Lui zijn kan nog een andere oorzaak zijn van waarom je arm bent. Indien je het financieel niet te breed hebt momenteel dien je innovatief en creatief te zijn.

Waarom zou je een tuinman laten komen om het gras af te rijden als je het zelf kan? Waarom zou je een poetshulp inschakelen om jouw huis te poetsen als je het zelf kan? Waarom zou je iemand betalen om je kledij te strijken indien je het zelf kan?

Ruil wat van je vrije tijd in om deze taken zelf uit te voeren. Dit zijn overbodige kosten die je gemakkelijk kunt uitsparen. Ok, het zal je wat meer tijd en energie kosten…

Maar op het einde van de rit heeft u wel helemaal niemand anders betaald en heeft u dus geen onnodige uitgaven gemaakt.

Lichaamsverzorging – Waarom je arm bent

Je hoeft niet elke week een mani- of pedicure te betalen. Straffer nog, je kan gerust tot het einde van jouw leven verder zonder.

Je kan altijd zelf je nagels lakken of afspreken met een vriendin om het bij elkaar te doen.

Je kan ook besparen door het aantal bezoekjes aan de kapper te beperken. Heeft je haar wel al die dure aandacht nodig?

Al die overdreven dure behandelingen en producten heb je heus niet nodig! Ben je blut en vraag je je af waarom je arm bent? Dan kan dit een van de redenen zijn waarom je arm bent.

Indien je een stapeltje facturen dient te betalen, is de toestand van je nagels en je haar je laatste prioriteit! Laat je niet meeslepen in deze tijden van social media influencers en uiterlijke schone schijn…

Eerst de financiën op orde en daarna misschien wat uiterlijke schijn die aan bod mag komen…

Je verdient niet genoeg met je job

Een niet-marktconform salaris betaald krijgen kan nog een andere oorzaak zijn van waarom je arm bent…

Een deel van het probleem kan met andere woorden ook zijn dat je systematisch onderbetaald wordt. Het is daarom belangrijk om goed de vinger aan de pols te houden.

Dit betekent dat je geregeld de jobaanbiedingen en vacatures kunt bekijken om te weten te komen wat er elders te verdienen valt voor mensen met uw profiel.

Goed vergelijken en hier en daar eens gaan luisteren naar de voorwaarden kan nooit kwaad, integendeel! Je kan al snel salarisverhogingen in de wacht slepen hierdoor.

Conclusie – Waarom je arm bent

Zit je in financiële moeilijkheden? Start dan gewoon met een harde maar eerlijke analyse. Schrap alle uitgaven die niet noodzakelijk zijn. Het heeft geen enkele zin om dit verder uit te stellen.

Om uit de penarie te geraken zal je zaken moeten opofferen. Begin met het wegsnijden van overbodige uitgaven en begin te sparen! En doet u dan toch een uitgave, maak dan tijd om op zoek te gaan naar de beste en scherpste deal!

In tijden van financiële malaise kan er u maar één ding helpen: realistische keuzes maken en een eerlijke analyse maken van wat er maandelijks binnenkomt en buiten gaat…

Nog een laatste tip: Print u veel? Besparen op printerinkt is mogelijk! (indien u vaak documenten dient te printen)

Overzicht beleggingen voor extra rendement

Ben je begonnen met sparen of heb je reeds wat spaarcenten die momenteel niet veel opbrengen?

Dan kan je misschien wel geïnteresseerd zijn in de volgende inspiratiepagina’s vol ideeën en mogelijkheden qua beleggen:

Heb je al beslist dat je sowieso wenst te investeren in vastgoed?

Beleggen met verhuurgarantie in vastgoed is ongetwijfeld ook een interessant alternatief voor uw spaarboekjes.

Aanbiedingen voor grotere budgetten

€89.400 Minimale Eigen Inbreng

8 à 9% Netto: Ongeëvenaard

€107.350 Startkapitaal

€1.060 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Punta Prima, Alicante, Spanje

€100.000 (min. eigen middelen)

5 à 6% gegarandeerd rendement

Gesubsidieerd vastgoed, Huis

Te koop enkel voor verhuur

Vlaanderen, België

€83.000 Eigen Inbreng

Tot 9% Rendement

Flat

Te koop voor verhuur en privé

Benijófar, Alicante, Spanje

€78.200 Startkapitaal

€760 Netto Inkomsten / Maand

Flat

Te koop voor verhuur en privé

San Miguel de Salinas, Alicante, Spanje

€50.000 minimale investering

Tot 6% Rendement Gegarandeerd

Gesubsidieerd vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Kortrijk, België

Aanbiedingen voor kleinere budgetten

€1.000 min. te beleggen kapitaal

Rente per kwartaal uitbetaald

Serviceflat, Zorgvastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€100 minimum per maand

8,1% rendementsprognose

Commercieel vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

€1.000 minimaal bedrag

Tot 7,5% rendement

Huis, Maatschappelijk verantwoord vastgoed

Te koop enkel voor verhuur

Nederland

Gerelateerde Artikelen:

Contacteer ons

    Privacybeleid *